Разходите на бизнеса в България за осигуровки са по-малки, отколкото

...
Разходите на бизнеса в България за осигуровки са по-малки, отколкото
Коментари Харесай

Разходите на бизнеса за осигуровки у нас са по-малки от средните в Евросъюза

Разходите на бизнеса в България за осигуровки са по-малки, в сравнение с в множеството страни от Европейския съюз.

Заплатите образуват 82,34% от разноските на бизнеса за труда на хората, демонстрират данните на Националния статистически институт. Близо 16% от разноските за труд са наложителните здравни и обществени осигуровки, както и спомагателни обществени разноски и надбавки за сметка на работодателите. Останалите разноски на бизнеса са за разнообразни компенсации.

Ситуацията в България е много по-различна от тази в множеството страни от Европейски Съюз. Заплатите, в това число обществените вноски, дължими от чиновниците, имат дял от 75,6% от общите разноски за труд в страните от Европейски Съюз. Социалните вноски, плащани от работодателите, имат дял от 23,4%. А останалата част (1%) съставлява разноски за професионално образование, други разноски и налози.

Оказва се, че в България разноските на бизнеса за осигуровки са доста по-малко по отношение на множеството страни от Европейски Съюз. Затова приходите от осигуровки не стигат за пенсии и за изплащането им употребяват доходи от налози, да вземем за пример от Данък добавена стойност, като този налог още веднъж се заплаща от хората, тъй като е включен в цената на стоките и услугите.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР