Разграждането и натрупването на мазнините е част от метаболизма ни.

...
Разграждането и натрупването на мазнините е част от метаболизма ни.
Коментари Харесай

Как става усвояването и разграждането на мазнините в нашия организъм?

Разграждането и натрупването на мазнините е част от метаболизма ни. Желанието ни разграждането на мастна тъкан да става по-активно за сметка на запасяването на организма, от време на време е много огромно. Но колкото и да желаеме да повлияем на един развой за сметка на различен, не трябва да забравяме, че имаме неповторимо тяло, което е такова точно поради салдото на процесите в него.

Всъщност още по време на преработката на растителните масла в индустрията множеството от стеролите и фосфолипидите се отстраняват както заради софтуерни, по този начин и заради вкусови аргументи. Човек може да синтезира съответни количества холестерол и фосфолипиди. Хранителният холестерол играе значима роля в композицията на липопротеините и метаболизма.

Фосфолипидите от растителен генезис имат друг мастнокиселинен състав от животинските, само че се одобряват в телата ни по един и същи метод. Изследванията демонстрират, че единствено 2 % от дневния липиден банкет се пада на фосфолипидите, само че това малко количество има значима роля при процесите, свързани с обмяната на триглицериди. Малките количества фосфолипиди имат значение за емулгирането на триглицеридите в диспергирани капчици в стомаха.

Ролята на фосфолипидите е да емулгират триглицеридите и да улеснят разтварянето на другите липолитични артикули.

 Разграждане на мазнини

Абсорбираните липиди се транспортират до тънките вътрешности и до другите тъкани. Мастните киселини с дължина на въглеводородната верига по-малко от 14 въглеродни атома се свързват с албумина и се транспортират непосредствено към черния дроб посредством порталната вена.

За разлика от холестерола, който сами си сътворяваме, този в храната е отчасти естерифициран. Степента на усвояване на холестерола е по-ниска от тази на мастните киселини. Само част от холестерола се натрупва – към 300-500 мг.

Световната здравна организация предлага да не се одобряват повече от 300 мг холестерол дневно. Неговото асимилиране се улеснява от съществуването на триглицериди в диетата, защото това усъвършенства холестеролното усвояване посредством уголемение на жлъчните мицели.

 Месо

При високохолестеролни диети при лимитирана холестеролна всмукване се получава висока централизация на изхвърления холестерол и негови артикули заради бактерийното разложение в дебелото черво и правото черво, което може да има канцерогенен резултат. Тези диети покачват общото равнище на холестерола, както и наличието му в кръвта.

Холестеролът се свързва със серумните протеини с ниска компактност, които съдържат 45-50 % холестерол и обезпечават превоза му от черния дроб до тъканите.

Диети, небогати на холестерол и наситени мазнини и с лимитирани количества скотски протеини, водят до доста намаление равнището на серумния холестерол. Но това не е належащо при естествени равнища на холестерол, а единствено при проблеми, свързани с него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР