Разград. Екип на телевизионното предаване Balkania Express, което се излъчва

...
Разград. Екип на телевизионното предаване Balkania Express, което се излъчва
Коментари Харесай

Гръцка телевизия снима филм за Разград

Разград. Екип на телевизионното предаване „ Balkania Express ”, което се излъчва по националната гръцка телевизия ERT3, посети Разград в петък. От близо месец водещите приготвят няколко епизода, отдадени на България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Разград.

Снимачният развой е по морските курорти и в Североизточна България, а готовата продукция ще се излъчи в ефирен сезон 2021/22 година Документалната поредност с туристическа устременост е известна в южната ни съседка, показва познати и не толкоз познати дестинации на Балканския полуостров. Освен по националната гръцка телевизия, епизодите могат да бъдат гледани и в интернет пространството.

Режисьорът на продукцията Теодорос Калесис, управител продукция Нопи Ранти и двама видеооператори започнаха визитата си в Разград с изявление с Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев. Той им показа Разград в исторически, географски и стопански аспект, описа за хората, които живеят в района. Сред обектите, които екипът на „ Balkania Express ” посети, бяха историческият резерват Абритус и Етнографският музей. Те се срещнаха и с ходжа Семих Осман от джамията „ Ахмед бей ” и с бизнесмена и един от основателите за създаване на нова черква в Разград Бойко Обретенов, акцентът в диалозите с тях бе етническата приемливост, съдействие и положителни връзки сред другите общности в Лудогорието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР