Разговори за коалиция все още не са водени, заяви лидерът

...
Разговори за коалиция все още не са водени, заяви лидерът
Коментари Харесай

Манолова: Чакаме предложението на Слави

Разговори за коалиция към момента не са водени, съобщи водачът на партията „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова в студиото на „ Тази заран “ в БТВ. Тя добави, че ще изчакат ГЕРБ да показват своето предложение за кабинет, след което към този момент ще се водят диалози, които ще бъдат транспарантни.

„ Ние сме го декларирали неведнъж, че ще създадем болшинство на смяната, на почтените, дружно с „ Демократична България “ и „ ИТН “, и ще вървим към основаването на устойчиво и честно ръководство “, сподели Манолова.

„ Чакаме предлагането на Слави Трифонов. Народът му даде голямата отговорност и доверие да бъде втора политическа мощ. Очакваме предлагането му “, сподели още Манолова.

Тя посочи, че към момента не са водени диалози с Трифонов, само че в залата на Народното събрание двете парламентарни групи беседват.

Манолова сподели още, че държат на обществени и транспарантни диалози, пред жителите и медиите. „ Хората споделиха кои са обединенията на митинга, хората желаят болшинство на смяната и кабинет на смяната, това е “, сподели Манолова.

На въпрос дали ще одобряват поддръжка от ПГ на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ, Манолова не отговори съответно. Тя сподели „ Вече бяха направени поръчки за поддръжка на подобен кабинет, само че ние бяхме задоволително ясни – това не значи индулгенция за подкрепящите. Няма да позволим на партиите на статуквото да задушат в токсична прегръдка един кабинет на смяната “.

Относно предлагането на Борисов ГЕРБ да обезпечи депутати, които да поддържат държавно управление на Има Такъв Народ, Демократична България и ИСМВ, Манолова го дефинира като екзотично.

„ Екзотиката в предложенията на премиера в оставка, и в отпуска, и в болнични да дава депутати чартърен, на консигнация, са неприемливи. Смятам, че няма да се стигне до това да даваме под аренда някой, който да поддържа “, сподели Манолова.

Манолова оглави комисия за проверка на властта на Борисов. „ Ревизията включва 10 години, там са и другите два кабинета. Правителството на Пламен Орешарски беше проверявано от Борисов и неговите министри “, сподели Манолова.

„ Хората чакат да бъде направена ясна инспекция и проверка на парите, които бяха изхарчени през последните две години “, сподели Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР