Разговорът за коледните добавки на пенсионерите не е приключил, каза

...
Разговорът за коледните добавки на пенсионерите не е приключил, каза
Коментари Харесай

Денков подаде розовите очила на пенсионерите: Разговорът за добавките не е приключил

Разговорът за коледните добавки на пенсионерите не е завършил, сподели пред публицисти в Благоевград министър председателят Николай Денков. На журналистически въпрос за изявление на министъра на финансите, че тази година коледни добавки не са планувани в бюджета, министър – ръководителят разяснява, че откакто стане ясно осъществяването на бюджета през ноември, тематиката ще бъде обсъждана още веднъж.
„ Това, което знам е, че министърът на финансите го споделя като принцип, че е доста по-важно да се покачат пенсиите, тъй че да има средства през цялата година, в сравнение с да им се дадат един или два пъти годишно. Представете си, че за 12 месеца вие дадете по 50 лв. на хората, това са 600 лв., които те получават през годината, само че другият вид, който, за жалост, хората са привикнали с него, вие не им давате тези 50 лв. месечно, давате им 50 лв. еднократно и те наподобяват щастливи, тъй като са получили 50, вместо да получат 600 лв. “, разяснява министър председателят.
На въпрос разисква ли се нарастване на оптималния застрахователен приход, Николай Денков сподели, че е извършена среща с министъра на финансите, в която са взели участие представители на синдикатите, на работодателите и на ИТ промишлеността. „ Не им наложихме някакво решение, в противен случай, казахме им да обсъдят дори между тях, тъй като знаете, че там има разнообразни ползи “, разяснява министър председателят и добави, че след разискването сред заинтригуваните страни се чакат техни оферти, които ще бъдат прегледани в работна група, и на база предложенията ще се търси решение, което да бъде припознато от всички.
„ Знаете, че финансовият министър предлага да има формула, аз също мисля, че това е рационално, само че пък част от участниците в тази среща не желаеха да има формула, тъй че тази полемика продължава “, сподели още Денков.
Днес министър-председателят бе на посещаване в Благоевград, където се срещна с преподаватели и възпитаници в Природо – математическата гимназия „ Акад. Сергей Корольов “, която тази есен означи 50-годишнина. Николай Денков посети и Американския университет в България по покана на студентския клуб „ Модел Европейски съюз “ и взе участие в полемика за присъединението на България към еврозоната.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР