Разговорът горе, в елита, започва все по-малко да интересува онези,

...
Разговорът горе, в елита, започва все по-малко да интересува онези,
Коментари Харесай

Делийски: В политическата комуникация има поведение „как да се направим на интересни пред другия“

Разговорът горе, в елита, стартира все по-малко да интересува тези, които излъчват този хайлайф. Това сподели пред БНР политологът и учител в СУ „ Св. Климент Охридски” Страхил Делийски.
Тази наклонност не е от през вчерашния ден, само че в случай че продължи да се задълбочава, нашата политическа система ще види от ден на ден проблеми, а това не е добре нито за нас долу, нито за тези горе, посочи Делийски.

Усмивката и бодростта, които излъчва министър председателят, са в подтекста на вълната на позитивното мислене, той комуникира с избрана аудитория, която харесва това, уточни Страхил Делийски.

„ Това е техният човек, той комуникира с тях, те са удовлетворени. Тази аудитория харесва това. Другата аудитория, по-традиционната, която не обича този вид оптимисти, която е обвързвана с гласоподаватели, които не гласоподават за смяната, тази аудитория харесва другия, хладния, олд скуул звук. Те играят за разнообразни публики.

Големият проблем е, че българското общество в неговата цялост е толкоз разрушено, разграничено, разнообразни публики между тях даже не си приказват и става мъчно на която и да е политическа фигура да формулира свястно известие, което да доближава до повече хора от шепата негови почитатели “, акцентира Делийски. Относно връзката сред управляващите в последно време политологът предложи разнообразни прочити.

Единият е обвързван със характерен метод на другарство на институциите – когато формалните връзки са развалени през годините и лицата отпред на съответните институции вземат решение да влязат в персонални контакти, за „ да оправят неофициално “ тези връзки. Вторият вероятен прочит съгласно Делийски е обвързван „ със характерния метод на схващане на институционалната роля на другите сътрудници “.

„ Той е по-скоро детски, в сравнение с нещо по-различно. “

Политологът онагледи обстановката с обособените участници в информационния развой, като я наподоби на картината на Иля Репин „ Запорожките казаци пишат писмо до турския султан “ и мислят по думите му „ по какъв начин да се създадем на забавни пред другия “, тъй че той да се почувства „ жалко “ и го няма чувството, че „ те, като представители на официални институции, с изключение на между тях, споделят с всички нас “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР