Разгорещен спор в ефира на БНТ си спретнаха общински съветници

...
Разгорещен спор в ефира на БНТ си спретнаха общински съветници
Коментари Харесай

Общинари се изпокараха заради идеята да има площад Героите на Украйна в София

Разгорещен спор в ефира на Българска национална телевизия си спретнаха общински съветници от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ във връзка концепцията столичен площад наоколо до съветското посолство да носи името „ Героите на Украйна “.

Веселин Калановски от " Демократична България " изясни, че в общината са се обединили да се обособи площадно пространство, което да носи името „ Героите на Украйна “. „ Бул. „ Драган Цанков “ няма да трансформира името си “, увери той.

„ Категорично сме срещу. За нас това е провокация. Срещу общинските съветници беше проявено пренебрежение “, разгласи Иван Виделов от групата на Българска социалистическа партия в Столична община.

„ Категорично няма да приемем предлагането “, съобщи той. По думите му се образува една кафява коалиция, която постъпва доста неточно.

Калановски изрично не се съгласи, че става дума за провокация. „ Има провокация към свободата и към целия либерален свят, само че на експанзията на Владимир Путин “, посочи представителят на " Демократична България ".

„ Ако софиянци не са уверени след протичащото се в Буча и Мариупол, няма мощ, която да ги убеди. Гласуването на предлагането е на следващия ден. Освен това не България разгласи Русия за собствен зложелател. Русия включи България в своя лист на врагове. Ти какъв си, откакто заставаш на страната на този, който те е нарекъл зложелател? “, попита Веселин Калановски.

„ В момента Столична община се занимава с външна политика, което не ѝ е работа “, акцентира Виделов. Искам да кажа още, че близо 70% от българите гласоподават за невмешателство в спора “.

„ Става дума за една азиатска просвета и нрав против европейските полезности “, репликира го Калановски.

„ Ще кажа на сътрудниците, че първо би трябвало да оправим ул. „ Отечество “, а не да се занимаваме с неща, които целят провокация “, прикани представителя на Българска социалистическа партия. „ Приехме и подкрепихме всички помощи към бежанците от Украйна. Защо се вършим на расисти и забравяме другите бежанци. Този акт цели да обиди народа “, акцентира представителят на Българска социалистическа партия.

Борислав Бориславов от ГЕРБ-СДС се обърна към сътрудника си от " Демократична България " и го прикани да спрат да поддържат болшинство, което пази сходна политика.

„ Близо до нас се води война и ние не можем да си позволим да смъкваме държавно управление “, отговори му Калановски.

В края на диалога стана ясно още, че е препоръчано още градинката до метростанция метростанция „ Фредерик Жолио Кюри “ да носи името на Борис Немцов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР