Разчитам на комуникацията със синдикатите. Вие сте пряката връзка със

...
Разчитам на комуникацията със синдикатите. Вие сте пряката връзка със
Коментари Харесай

МВР-министър и синдикати обсъждаха заплащането

Разчитам на връзката със синдикатите. Вие сте директната връзка със чиновниците. Чрез Вас получаваме сигнали и информация, които имат ролята на коректив за дейностите на ръководителите на структури. Познавам системата и мога обективно да преценява всички спънки и компликации, които пораждат при осъществяване на служебните отговорности - акцентира министър Терзийски.

Той осведоми участниците за плануваните в Пакета от нови обществено стопански ограничения на държавното управление за 2020 година средства за Министерство на вътрешните работи. Основна тематика бяха и контрактуваните на политическо и професионално равнище оферти за промени в ЗМВР, които ще решат от дълго време слагания проблем с изключителния труд на чиновниците с ненормирано работно време. Предвидено е той да се заплаща, без значение от това дали е полаган през седмицата или в почивни дни. Планира се смяната да влезе в действие от 1 януари 2021 година Паралелно с това, управлението на Министерство на вътрешните работи акцентира, че нуждата, полагането и отчитането на ексклузивен труд ще подлежат на прецизен надзор.

В съвещанието участваха зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, ръководители на дирекции на министерството, водачи на синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР