Разбити тротоари, изкъртен калдъръм, на места изобщо няма настилка, а

...
Разбити тротоари, изкъртен калдъръм, на места изобщо няма настилка, а
Коментари Харесай

Забравени от Брюксел и от Бога: Ловят риба в дупките на улиц...

Разбити тротоари, изкъртен калдъръм, тук-там въобще няма настилка, а когато вали, ямите се трансформират в езера - по този начин наподобява от години ул. „ Неофит Бозвели “.

Започне ли дъжд, хвърляме въдиците и ловим риба, не си губи възприятието за комизъм мъж, който вижда от терасата, че репортерът на „ Марица “ снима с фотоапарат тъжната панорама в центъра на Пловдив. Улицата се намира на пет минути път до туристическата перла Стария град. По-възрастните описват, че откогато се помнят, на „ Неофит Бозвели “ не е имало ремонт.

Зарадвахме се, когато преди три години пристигнаха строители и в квартала започнаха поправки. Надеждите ни се оказаха напразни - работиха доникъде и зарязаха нашата половина от улицата, все едно сме прокълнати. Асфалт ли не им стигна, паваж ли повече нямаха или парите им свършиха, по този начин и си потеглиха, без да си довършат работата, разправя един от кореняците от квартала. И маха с ръка: В Пловдив няма такава улица, жалко, че сме в центъра на града.

„ Неофит Бозвели “ е една от десетина улици в карето сред бул. „ Кн. Мария Луиза “, „ Митрополит Панарет “, „ Шести септември “ и „ Източен “, които отпаднаха от плана за градската инфраструктура, финансиран по оперативна стратегия „ Региони в напредък “. За благоустрояване и поправки бяха изразходвани близо 20 млн. лв., макар че единствено на няколко улици беше сменен тръбопровод. На множеството места поставиха нов асфалт и пренаредиха паваж, без да пипнат старите етернитови тръби.

В началото на новия мандат незабавно се наложи общината да пази планове за 38 млн.лева, с цел да не се изтърве безвъзмездната финансова помощ. Един от тези планове на стойност 9 млн. лв. е за дотъкмяване на артисалите улици, измежду които са „ Неофит Бозвели “, „ Балкан “, пл. „ Шахбазян “.

Общината е оповестила процедурата за избор на реализатор през декември. „ Ако няма обжалване, ремонтите ще стартират през тази година и персонално аз ще държа строителните работи да започват от ул. „ Неофит Бозвели “. Моля хората за още мъничко самообладание “, сподели кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов.

В плана е включено и благоустрояване - места за паркиране, замяна на осветяване, озеленяване, детски площадки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР