Разбираме необходимостта да се инвестира в сигурността и отбраната, но

...
Разбираме необходимостта да се инвестира в сигурността и отбраната, но
Коментари Харесай

Румен Радев: Призоваваме Русия и Украйна към сдържаност и диалог, без употреба на сила

Разбираме нуждата да се влага в сигурността и защитата, само че това не би трябвало да става за сметка на обичайните политики. Запазването на капацитета на кохезионната политика е инвестиция в единството на Европа. Преодоляването на разликите сред Източна и Западна Европа е поръчител за равномерното и устойчиво развиване на Европейски Съюз. Това сподели президентът на България Румен Радев след срещата си с полския си сътрудник Анджей Дуда.

Той е в страната ни по покана на президента.

„ Днес в комплицираната интернационална конюнктура се сплотяваме, че всяка страна би трябвало да влага в своите отбранителни качества. Обсъдихме с паника обстановката в Черно море. Призоваваме за въздържаност и разговор, без приложимост на мощ, при гарантиране на гражданското мореплаване и неотложно връщане на моряците от съветска страна “, съобщи Радев.

„ Готови сме да сътрудничим на Полша и ще разчитаме на поддръжката на полската страна за приемането на страната ни. Ние сме значим фактор в обезпечаване на сигурността в района “, акцентира Радев. Президентът на България сподели още, че са нужни неотложни ограничения в битката с климатичните промени. Дуда благодари на президента Радев за поканата.

„ Тази година е значима за Полша, само че и за България. Навършват се 140 години от освобождението на страната ви от турско иго, само че и 100 години от независимостта на Полша “, акцентира той. Полският президент благодари за забавните тематики, които са имали опция да обсъдят и увери, че двете страни могат да създадат доста положителни неща в Европейски Съюз и НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР