Разбира се, че трябва да спазваме срока на годност на

...
Разбира се, че трябва да спазваме срока на годност на
Коментари Харесай

За срока на годност на храните

Разбира се, че би трябвало да съблюдаваме периода на валидност на храните, само че все пак е добре да разгледаме няколко неща, които са директно свързани с този въпрос.

Според условията върху опаковката на всеки артикул би трябвало наложително да е оказан срокът му на валидност. Има доста фактори, които могат да обиден продължителността на живот на стоките и продуктите, които купуваме.

Температура на предпазване на храните

Важно е да имате поради, че освен ниските температури оказват въздействие на периода на валидност на питателните артикули, става известно, че и температурните съмнения го засягат значително. Ако съхранявате вашите артикули при непрекъсната температура, то това ще ви помогне да употребявате оптималния период на валидност на храните.

Съдържанието на влага в продуктите

За доста от продуктите се отнася „ да се съхранява на хладно и изсъхнало място ”, това е по този начин, тъй като непотребната влага може да съсипе продуктите доста преди приключването на периода за валидност. С понижаване равнището на влагата при някои артикули можете да увеличите годността им с 2-3%.

Съдържанието на О2 в храните

 Срок на валидност на храните

За доста от продуктите са със период на валидност 12 месеца, а от време на време даже и повече, откакто бъдат разпечатани, нещата не стоят по този начин - т.е. те се скапват за няколко дни. Това е по този начин, тъй като кислородът, съдържащ се във въздуха, може да провокира окислителни процеси в доста от съединенията в тях.

Срокът на валидност е точката, при която нежеланите промени по отношение на усет, текстура, цвят, аромат и качества за готвене не настъпват. В доста от случаите при вярно предпазване и опазване целостта на опаковката храните могат да останат годни за консумация и след приключването на този период - т.е. не всеки път той е определящ за това какъв брой е годността на продуктите.

Но пък постоянно бъдете деликатни при закупуването на хранителни артикули, доста от тях се скапват бързо и не са годни за приложимост след приключване на периода им на валидност. Има случаи в които те стават токсични и отровни, с което може да повлияят отрицателно на вашето здраве.

Вижте още:

- Дебелеем поради опаковките на храните;

- Могат ли опаковките на храните да вредят на здравето;

- Четем ли етикетите на храните и какво не виждаме.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР