Райската ябълка е един от най-полезните есенни плодове. В нея

...
Райската ябълка е един от най-полезните есенни плодове. В нея
Коментари Харесай

Невероятните ползи от райската ябълка

Райската ябълка е един от най-полезните есенни плодове. В нея има антиоксиданти, витамини и аминокиселини, комбинацията от които носи невероятни изгоди за тялото и организма ни.

Плодът е относително нов. Той се е открива за пръв път в средата на 19 век в Китай и Япония. У нас е прочут още като медовина поради сладкия си, леко тръпчив усет. Райските ябълки имат доста приложения. Те се употребяват както за готвене, по този начин и за лекуване и грижа за кожата. Ето какви са техните изгоди:

Райската ябълка е извънредно потребна за щитовидната жлеза, заради огромните количества йод в състава ѝ. Освен него, впечатляващи са и равнищата на калий - 100 мг калий на 100 грама плод. Той усъвършенства физическата устойчивост и мозъчната интензивност. В плод се откриват още фосфор, манган, калций, магнезий и мед.

От витамините в райските ябълки най-активен е провитамин А, както и витамините В1, В2, Е, С и Р.

Райската ябълка се употребява за външно лекуване на рани. С месестата част на пресните плодове се постанова компрес върху тях, който оказва помощ за бързото укрепване. Изсушени и стрити листа от райска ябълка се употребяват при кръвоизливи.

Отвара от обвивката на плодовете на райската ябълка се употребява за лекуване на кашлица и простуда. Активните субстанции отпушват дихателните пътища от възпалителния секрет.

Комбинацията от фосфор, калций и желязо прави райската ябълка един от най-хубавите плодове за бременните и кърмачките. Всички витамини в райската ябълка, в композиция със съдържащите се пектин и каротин, я вършат извънредно мощен стимулатор на имунната система. Консумацията ѝ усъвършенства зрението и подкрепя работата на сърцето.

 Райска Ябълка

В райската ябълка има магнезий, който е един от най-мощните средства за закъснение на стареенето. Той е също толкоз значим за организма, колкото са въздухът и водата. С времето обаче тялото ни стопира да синтезира магнезий и той би трябвало да бъде внасян посредством различни източници, каквито са райските ябълки. Той задейства над 300 разнообразни биохимични реакции, което го трансформира в един витално нужен за нашето здраве детайл.

Тестовете са потвърдили, че постоянната консумация на божествен ябълки понижава кръвното налягане, напрежението и депресиите. Тя оказва помощ при бодърствуване и предотвратява образуването на камъни в бъбреците.

Райски ябълки се предлагат при диабет, защото имат способността да облекчават признаците. В зряло положение обаче захарта в тях е много висока – до 17-18%. Фибрите и пектина в тях оказват помощ за управление на равнищата на кръвната захар. Освен това засищат, което оказва помощ за надзор на апетита.

В тях се откриват дейните shibuol и betulinic acid – едни от най-мощните средства за попречване на рака. В Япония от божествен ябълки се създава саке.

Райските ябълки се употребяват като интензивно средство за битка с целулита. За задачата 1 ябълка се намачква и се смесва с наслойка от кафе. Проблемните места се мажат с получения ексфолиант три пъти седмично. Реални резултати се следят след към три месеца.

Маска от райска ябълка прави кожата гладка и мека. За задачата една ябълка се намачква и се смесва с малко лимонен сок и един жълтък. Райски ябълки сполучливо се прибавят в салати, а замразени могат да се употребяват вместо сладолед.

Миризмата на плода се употребява като средство срещу инсекти. За задачата е нужно просто да оставите една райска ябълка на мястото, където се събират.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР