Районният съд в Пловдив е потвърдил наказателното постановление на РИОСВ,

...
Районният съд в Пловдив е потвърдил наказателното постановление на РИОСВ,
Коментари Харесай

Районният съд в Пловдив потвърди наказателно постановление на РИОСВ срещу „Агрия“ АД

Районният съд в Пловдив е удостоверил наказателното разпореждане на Регионална инспекция за опазване на околната среда, с което на „ Агрия “ АД бе наложена имуществена глоба в размер на 30 000 лева за несъблюдение на изискване по сложно позволение. В претекстовете си съдът е приел за несъмнено, че сдружението е позволило замърсяване на водите на река Чепеларска с манган, какъвто няма право да изпуска. Съдът е решил също, че размерът на глобата е съгласуван с всички условия от голяма важност за административната отговорност и целесъобразността на самото наказване.

При изключителна инспекция след сигнал през юли 2016 година специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ и Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда са установили огромно количество мъртва риба в река Чепеларска в региона на с. Катуница. На място са измерени индикаторите: рН – 7,12; разперен О2 – 6,5 мг/л, ел. проводимост – 1735 µS/сm. Взета е и водна проба за проучване за съществуване на метали.

За нарушаване на екологичното законодателство Регионална инспекция за опазване на околната среда е наложила на „ Агрия “АД глоба в размер на 30 000 лева, която сдружението апелира.

Решението на Районния съд предстои на обжалване пред Административния съд в Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР