Районната прокуратура в Бургас привлече към наказателна отговорност жена и

...
Районната прокуратура в Бургас привлече към наказателна отговорност жена и
Коментари Харесай

В Бургас беше пресечен канал за нелегални мигранти

Районната прокуратура в Бургас притегли към наказателна отговорност жена и трима мъже, на които са повдигнати обвинявания за подкрепяне на 15 граждани на Афганистан да преминат през територията на страната. Обвиняемите са целели да получат полза за себе си, оповестяват от прокуратурата в Бургас. Престъпните действия са осъществени на 18 декември и на 19 декември в Бургас. Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност, като всеки от тях е имал избрана роля в организацията и самото транспортиране на непознатите жители.

Жената, с букви Т.М., е работила в ролята на подстрекател и помощник, склонявайки съзнателно К.Х., Д.Х. и Х.Х. незаконно да превозят 15 афганистански жители през територията на страната. Тя е давала директиви и разпоредби на тримата мъже. Предоставяла им е и материална полза. Улеснила е осъществяване на закононарушението, давайки препоръки, уточнения за закононарушението и набавяйки средства за осъществяването му. Жената е арестувана на територията на област Хасково. Спрямо нея е импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Д.Х. и Х.Х. са управлявали две транспортни средства, в които са транспортирани непознатите жители. Спрямо тях Районният съд в Бургас е определил ограничения за неотклонение " домакински арест ".

К.Х. е работил в ролята на помощник. Той е управлявал автомобил пред транспортните средства, в които са били непознатите жители. Така е спомагал да бъде избиран маршрут, по който да няма чиновници на реда, имащи опция да извършат инспекция. Спрямо него Районен съд-Бургас е постановил мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Подробности по случая бяха разкрити пред медиите от прокурор Иван Кирков-административен началник на Районната прокуратура в Бургас и старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР-Бургас.

Те оповестиха, че обвинените са работили при високо равнище на нелегалност. При транспортиране на непознати жители е имало коли, движещи се пред и зад тях, които са променяли своите места от време на време. Така са следили за чиновници на реда по набелязания авансово маршрут. Наемани са хора от разнообразни обитаеми места, пред които е трябвало да минават транспортните средства с непознати жители. Те е трябвало да алармират, в случай че виждат полицейски чиновници. Цялата връзка се е правила в действително време.

В дома на Т.М. са открити голям брой мобилни телефони, сим карти на телефонни оператори от разнообразни балкански страни, два револвера, както и парични суми в разнообразни валути.

Специализираната интервенция по задържането на обвинените е извършена от чиновници на отдел " Криминална полиция " при ОД на МВР-Бургас и ДАНС, а дейностите са осъществени под надзора на Районната прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР