Районна прокуратура в Пловдив разследва причините за пожара в Старосел.

...
Районна прокуратура в Пловдив разследва причините за пожара в Старосел.
Коментари Харесай

Служебният премиер отива в Старосел

Районна прокуратура в Пловдив проверява аргументите за пожара в Старосел. Пламъците погълнаха там шест къщи и селскостопанска колиба, както и  към 2 хиляди декара обща повърхност, 300 от които са горски фонд, а останалото частни и общински земи.

До момента по делото е осъществен оглед на местопрестъпление, разпитват се очевидци и следва да се назначи пожаро-техническа експертиза за определяне на аргументите за пожара. 
Междувременно  Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив заяви, че занапред се чака пробив при пожара в гората над Старосел, температурите стартират да се повишават, намокреният през вчерашния ден терен към този момент е изсъхнал и екипите ни не престават да дежурят на място и при нужда да потушават възможни нови огнища

Огледите за определяне на щетите  се чака да стартират до дни, защото към момента потушаването на огъня не е завършило дефинитивно, заяви кметът на Хисаря Пенка Ганева по отношение на оповестеното отчасти бедствено състояние.

Продължава оказването и на психическа поддръжка на хората, останали без къщи. С тях се срещат психолози от Българския червен кръст, сподели шефът на регионалната конструкция на организацията Таня Георгиева.

Все още няма изясненост по кое време и по какъв метод ще бъде разкрита сметка за набиране на средства за пострадалите поданици на селото, посочи кметът Матея Грудев. 

Очаква се следобяд в Сторосел да дойде и служебният министър председател Стефан Янев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР