Над 20 млади уролози от цялата страна преминаха еднодневен научно-практически

...
Над 20 млади уролози от цялата страна преминаха еднодневен научно-практически
Коментари Харесай

Млади уролози от цялата страна на важно обучение във ВМА

Над 20 млади уролози от цялата страна минаха еднодневен научно-практически курс „ MRI/US fusion биопсия за диагностика на карцином на простатната жлеза “ във Военномедицинска академия /ВМА/, оповестиха от лечебното заведение.

Защо е значимо това събитие – както знаете, простатният карцином е вторият по периодичност при мъжете , като за жалост, факторите, които го предопределят не подлежат на надзор и профилактика, а точно: възраст, расова принадлежност и генетична предиспозиция, акцентира пред участниците проф. Илия Салтиров, началник на Клиника по урология .

Той посочи ролята на положителната подготовка на експертите в региона по отношение на слагането на навременна и точна диагностика , позволяваща вярно стадиране на болестта и избор на съответно лекуване.

От това зависят ориста и живота на нашите пациенти , сподели още проф. Салтиров.

В курса бяха включени лекции, отдадени на ролята на магнитно-резонансната томография в ранната диагностика на простатния карцином, техника на осъществяване на МРТ/УЗ fusion биопсията на простата, преимуществата ѝ пред общоприетата систематична биопсия и личния опит на Катедра „ Урология и Нефрология “ на ВМА след въвеждането на метода през 2019 година.

Участниците следиха онлайн от операционната зала осъществяването на шест МРТ/УЗ fusion биопсии на простата . Те бяха осведомени с всички стадии на техниката – от обработката на МРТ облиците и подготовка за биопсията, до оперативната техника и спецификите в осъществяването ѝ.

Затварят Симеоновския въжен превоз в столицата. Борис Бонев: Краят му настъпи!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР