Районна прокуратура - Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура - Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Дадоха на съд трима телефонни измамници

Районна прокуратура - Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против участници в телефонна машинация на жена, оповестяват от прокуратурата. Тримата обвинени, Д.Г., В.А. и К.К., са осъждани.

Обвиняемият Д.Г. живеел в гр. Ветово. Решил да се занимава с така наречен " телефонни измами ", като за задачата в края на 2018 година разгласил публикация в интернет за предложение на работа за пощальон. Ангажиментите включвали транспортиране на документи и пари със личен превоз против възнаграждение.

С него се свързал К.К., който приел предлагането му. Заедно с татко си - В.А., изпълнявал дадените им инструкции - взимане и превозване на пари и други движимости от разнообразни обитаеми места в гр. Русе. Двамата се досетили, че същите (главно златни накити) са добити вследствие на закононарушение, само че траяли да ги транспортират.

На 18.03.2019 година Ц.Д. от гр. Монтана получила телефонни позвънявания на домашния и мобилния си телефон от непознати лица. Единият се показал за лекар, а другият - за полицейски чиновник. Жената била въведена в подвеждане за нуждата да изтегли спестяванията си за залавяне на причинители на телефонни измами . Тя изпълнила дадените й инструкции и оставила портмоне със сумата от 1 200 лв. на скамейка в региона на хипермаркет на бул. " Трети март " в гр. Монтана.

По разпореждането на обвинения Д.Г. парите били взети от съучастниците му - обвинените К.К. и В.А.

На идващия ден потърпевшата жена била осведомена по телефона от " служителя на реда ", че е следена и още веднъж би трябвало да помогне за откриване на закононарушение. За задачата тя посетила клон на банка и изтеглила 6 000 лв.. Сложила парите в хартиено пликче и го оставила до дърво в градинка в региона на бул. " Трети март " в гр. Монтана.

Тази сума също била взета от К.К. и В.А. и дружно с други парични средства трябвало да бъде закарана в гр. Русе. В региона на гр. Бяла те били спрени за инспекция от полицейски чиновници. Било им разяснено за съществуване на информация за техните дейности, както и че следва да спомагат на способените органи при залавяне на уредника на закононарушението.

Д.Г. бил арестуван сега на взимане на плик, оставен му на уговореното място от съучастниците му.

По случая е било формирано досъдебно произвеждане, завършило с импортирания в съда обвинителен акт. С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура - Монтана паричната сума в размер на 7 200 лв. е върната на Ц.Д.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР