Районна прокуратура - Бяла Слатина, сключи споразумение със защитата на

...
Районна прокуратура - Бяла Слатина, сключи споразумение със защитата на
Коментари Харесай

Две жени от Врачанско с условни присъди за незаконен тютюн

Районна прокуратура - Бяла Слатина, подписа съглашение със отбраната на обвинената Р. С. от същия град, за това, че на 08.10.2017 година, в дома си, е държала акцизни артикули, представляващи 94 броя транспарантни пакети с общо тегло 9,400 кг., съдържащи нарязан естествен /неароматизиран/ тютюн. Общата пазарна стойност на предмета на закононарушението е 2326.50 лв.. На пакетите нямало подложен български акцизен бандерол, като подобен се изисква по закон, според член 28, ал.1 от Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения.
Със съглашението е реализирано единодушие, на обв. С. на съображение член 234 алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс вр. член 55 алинея 1 т. 1 и алинея 3 от Наказателен кодекс да се наложи наказване в размер от 5 месеца „ отнемане от независимост “, осъществяването на което се отсрочва за период от 3 години.
Споразумението е утвърдено в правосъдно съвещание на 06.03.2018 година
На 02.03.2018г. Районна прокуратура - Козлодуй е внесла в съда съглашение, подписано със отбраната с обв. Р. В. А.
В хода на разследваното е открито, че на 19.08.2017г. в с. Б., обл. Враца, в едноетажна селскостопанска сграда, обвинената е държала три броя черни полиетиленови чувала с акцизни артикули - транспарантни пакети с общо тегло 16.700 кг, нарязан естествен /неароматизиран/ тютюн, на стойност 4133.25лв.
В правосъдно съвещание импортираното съглашение е утвърдено от съда, като за осъщественото закононарушение на съображение член 234, алинея 1 от Наказателен кодекс, е определелено наказване четири месеца отнемане от независимост, като на съображение член 66, ал.1 Наказателен кодекс, осъществяването му е отсрочено за период три години.
Споразуменията имат характера на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР