Район Северен“ се включи в 11-та Нощ на литературата“. Събитието

...
Район Северен“ се включи в 11-та Нощ на литературата“. Събитието
Коментари Харесай

Лена чете на пловдивчани световна литература в парк Рибница...

Район „ Северен “ се включи в 11-та „ Нощ на литературата “. Събитието се реализира със съдействието на НЧ " Проф. Кирил Дженев - 2018 ".

Водещ на мероприятието бе Лена Райкова-доброволец.

Пред сцената на парк „ Рибница “ 15-годишната ученичка в НГСЕИ със компетентност " Актьорско майсторство за трагичен спектакъл " Никол Ерева  прочете фрагменти от няколко произведения- „ Човек в стъкленица “, Александър Прокопиев (Северна Македония); „ Да опознаем Италия. Хиляди чудеса “, Джеронимо Стилтън (Италия) и  „ Междинно кацане “, Матей Хоржава (Чехия).



Младата дама към този момент осем години се занимава с национални танци в школа „ Луди Млади “ към читалището, само че доста обича литературата и написа стихове в свободното си време.

„ Щастлив съм, че регион „ Северен “ взе участие в един от най-интересните формати за разпространение на актуалната европейска литература. Така тя ще доближи до повече хора, които ще се допрян до творбите на европейски поети и писатели, написани в последните 20 години. С възторг за първа година се причисляваме към  това годишно интернационално събитие и се надяваме, че точно този формат ще способства за появяването на нови фенове на модерната литература “, показа кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев на старта на мероприятието.

Главни уредници на събитието в България са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Столична община, Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „ Детски книги “.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР