Растящата икономика у нас прави така, че банковият сектор да

...
Растящата икономика у нас прави така, че банковият сектор да
Коментари Харесай

Хампарцумян:Икономиката расте, банките са стабилни

Растящата стопанска система у нас прави по този начин, че банковият бранш да е постоянен и да се оправяме с „ обитаемоте “ от рецесията проблеми, съобщи пред Радио Фокус банковият специалист Левон Хампарцумян.

Влизането в Еврозоната може да е след 2 години, само че може и да е след 5, изясни той, като посочи, че дотогава може би ще има някакво не толкоз трагично изменение на цените. Банковият специалист разяснява и смяната на работните заплати след присъединението ни към Еврозоната.

„ Има доста фактори, които въздействат върху заплатата – до каква степен една специалност е дефицитна, до каква степен се търси. Живот и здраве в случай че дотогава стопанската система е пораснала, това върви и с избран напредък на заплатите и така нататък Така, че във връзка с този спор и звук, който в последно време се подвигна за това по какъв начин ще се конвертира курса лев-евро, всички институции, от които това зависи, заявиха, че този курс остава корав до влизането ни в Еврозоната “, изясни той.

Левон Хампарцумян сподели още, че това, за което би трябвало да се готви България, е повишение на индикаторите на стопанската система, решение на проблемите в образованието и усилването и стабилизирането на институциите. Според него тогава влизането в Еврозоната ще бъде единствено измерител на триумфа или неуспеха на българската страна при постигането на избрани цели. Не бива да се основават нито безпочвени страхове, нито свръхочаквания от това присъединение, добави банковият специалист.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР