Растителната алтернатива на животинското прясно мляко е все по-предпочитан избор

...
Растителната алтернатива на животинското прясно мляко е все по-предпочитан избор
Коментари Харесай

Ето как лесно да си направим сами ядково мляко

Растителната опция на животинското прясно мляко е все по-предпочитан избор от хората, които имат лактозна нетърпимост или тези, които са решили да преминат към по този начин нареченото веганство.

Растителното мляко е обичано и на всички, които желаят да се хранят здравословно, защото е източник на витамин В-комплекс, витамин D, витамин Е, витамин К. В състава на ядковите млека има още фосфор, цинк, желязо, магнезий, манган, селен, омега-3 мастни киселини и омега-6 мастни киселини и куп други потребни съставки.

Най-популярните заместители на животинското прясно мляко са тези, направени от бадеми, соя, кашу, лешници, орехи, кокос. На пазара към този момент могат да се срещнат сходни питиета на разнообразни компании, само че въпреки всичко постоянно остава подозрението дали пием в действителност първокласен артикул. Затова е най-добре, в случай че сами си приготвим свежо ядково мляко.

За тази цел би трябвало да се сдобием със сурови бадеми или други ядки, подобаващи за изработката на растителната течност. Те се измиват добре на течаща вода.

Поставят се в стъклена купа и се покриват с вода. Добре е да постоят на хладно за 10-12 часа, по-късно да се изплакнат отново и да се слагат в блендер с вода в съответствие 1:2 или 1:3 (ако желаете течността да е по-рядка).

 Ето по какъв начин елементарно да си създадем сами ядково мляко

След това започнете да пасирате първо на по-ниска степен, а в следствие на по-висока. Трябва да получите еднородна примес. Прецедете я през тензух или цедилка и се насладете на своята прясна растителна напитка.

Съвет: Ако желаете да получите по-сладко ядково мляко, можете да добавите при пасирането в блендера фурми, кленов сироп или различен обичан подсладител.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР