Растенията може да не оцелеят в дома ви по различни

...
Растенията може да не оцелеят в дома ви по различни
Коментари Харесай

6 често срещани причини растенията да не оцеляват в дома ви

Растенията може да не оцелеят в дома ви по разнообразни аргументи - неналичието на осветяване, прекомерно щедро поливане, непосредствената непосредственост до радиатори играят роля. Защо стайните цветя се усещат зле в дома ви?

1.       Прекомерно поливане
Как да поливаш растенията през зимата?
Ако сте пропуснали да подготвите балкона и терасата за студения сезон, вижте няколко съвета по какъв начин да запазите растенията до идната прочие..
Прочети повече
Има две най-често срещани неточности, заради които стайните растения гният, а патогенните бактерии се развъждат в почвата. Първата неточност е, че водата остава в чинийката в запас. Цялата вода, която не се е задържала в почвата, е непотребна и в случай че има доста от нея в чинийката, по-добре е да се отцеди.

Друго подвеждащо разбиране е нуждата от поливане, в случай че горният почвен пласт е изсъхнал. Можете да употребявате тънка дървена пръчка, с цел да ревизирате дали почвата е суха. Трябва деликатно да се сложи в саксията, с цел да не се повреди кореновата система. Ако пръчката е мокра на повече от една трета от дължината си, тогава е прекомерно рано за поливане на растението.

2.       Непосредствена непосредственост до нагревател

Важно е да знаете в какви условия растението е привикнало да живее. Някои типове в природата избират прохладна зима и горещо лято. Това значи, че не е належащо да поставяте такива растения до радиатора. По-добре е да ги оставите в другия завършек на стаята или до остъклената веранда, в случай че температурата там се поддържа към + 15 ° C.

Тропическите сортове, от своя страна, се нуждаят от топлота от самото начало. Тук обаче влагата играе значима роля, както в почвата, по този начин и във въздуха, а въздухът покрай радиатора нормално е изсъхнал. Ето за какво, би трябвало да пръскате тропически растения със спрей или да поставите овлажнител в стаята.
Кои стайни растения могат да бъдат рискови?
Да имате растения в дома си, е повече от прелестно. Някои са огромни и обилни, което основава спомагателна наслада за очите. Но има и такив...
Прочети повече
3.       Нарушен график за поливане

Важно е растенията да получават релативно постоянно поливане: това укрепва имунитета на цветето против заболявания и паразити, а също по този начин оказва помощ за реализирането на вътрешни процеси. Ето за какво е най-добре да настроите графици за поливане за всяко растение.

4.       Липса на наторяване

Към графика за напояване би трябвало да се добави график за наторяване. Той се разграничава според от типа на растението и нормално включва периодично повтаряне на органични и минерални торове.

5.       Липса на осветяване
Подходящите стайни растения за заети хора
Дом без растения е някак си запустял и празен. В актуалното общество обаче хората са заети с работа, семейство и какво ли още не. Често д...
Прочети повече
Ако растението е почнало да избледнява, евентуално му липсва светлина. В този случай би трябвало да го поставите в по-светла стая или да го преместите по-близо до прозореца. В рискови случаи можете да поставите специфична фитолампа до него.

6.       Вредители незабелязани в точния момент

Понякога растенията са атакувани от вредители - кърлежи, листни въшки, белокрилки, люспести. Ето за какво е значимо да преглеждате деликатно стъблата, листата и почвата на всеки две до три седмици. Някои вредители се виждат незабавно, до момента в който други не.

За да се развиват стайните растения, е значимо да се грижите вярно за тях. Някои на пръв взор безобидни дейности обаче могат да навредят на цветята.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР