Растенията имат огромна лечебна стойност. Някои от тях са редки

...
Растенията имат огромна лечебна стойност. Някои от тях са редки
Коментари Харесай

Странните нежелани реакции от копривата, за които не подозирате

Растенията имат голяма лечебна стойност. Някои от тях са редки и незнайни за нас, само че копривата не е от тях. Тя е добре позната най-много с многото си здравословни изгоди, свързани с желязото, което изобилства в нея.

Ползите от копривата могат да се обяснят с съществуването на окислени липопротеини с ниска компактност, наречени лектини, и няколко комплицирани захари. Копривата съдържа нестероидни противовъзпалителни свойства и можете да я прилагате външно, с цел да успокоявате ухапването от инсекти, изгаряния, артрит и ревматични болки. Можете да я прилагате и за лекуване на екзема, ревматизъм, кръвоизлив (особено на матката), подагра, артрит, тежко менструално кървене и хемороиди.

Различни артикули за грижа за косата също са на база коприва, с цел да понижат пърхота и да третират дребни проблеми със скалпа и косата. Билката съдържа антиоксидантни витамини като витамин А, С и Е, които защищават тялото ни от увреждане на свободните радикали.

Но имайте поради, че копривата, която е известна със своите лечебни и лечебни свойства, също има няколко странични резултата. Не предлагаме да спрете потреблението ѝ, само че я използвайте в мярка. Копривата има антикоагулантно или кръвосъсирващо свойство, което въздейства върху способността за кръвосъсирване на тялото. Това свойство на коприва дружно с други добавки за разреждане на кръвта може да докара до някои съществени проблеми. Трябва да спрете приемането на коприва преди интервенции, защото забавя кръвосъсирването.

 Кръвна захар

Копривата може да понижи равнището на кръвната захар. Ако сте на диабетни медикаменти, тогава потреблението на коприва може да усили риска от намаление на равнището на кръвта. Така че, имайте поради равнището на кръвната ви захар преди приложимост и най-добре се посъветвайте с доктор, преди да употребявате лечебната билка.

Използването на коприва намалява равнището на кръвното налягане, по тази причина не я приемайте с други медикаменти за същия проблем. Това може да докара до намаление на равнищата на кръвното налягане рисково доста.

 Супа от коприва

Прекомерното потребление на коприва може да аргументи и унесеност. Не приемайте коприва с други успокоителни средства (лекарства, които отпускат тялото и ума). Не шофирайте, откакто консумирате тази билка.

Външното излагане на листа от прясна коприва основава алергични реакции. Симптомите са сърбеж, обрив, изгаряне или уртикария след банкет на коприва през устната празнина. Това е една от сериозните странични резултати на копривените листа.

 Бременност

Приемането на коприва по време на бременност не е безвредно, тъй като може да докара до контракция на матката, което води до импровизиран аборт или да навреди на плода. Кърмещите дами също би трябвало да заобикалят приемането на коприва.

Копривата е натурален диуретик и усилва производството и изхода на урината. Не използвайте коприва, в случай че страдате от някакви бъбречни проблеми. Използването на коприва може да аргументи гастроинтестинален дискомфорт при някои хора - появяват се гадене, повръщане, болки в стомаха или инфектиране на стомаха.

Тъй като съдържа няколко химикала, потреблението на коприва понижава еякулацията при мъжете. Копривата потиска производството на ензим, наименуван ароматази, който е жизненоважен за производството на сперма. Коприва може да предложи невероятни изгоди за здравето, само че внимавайте да вземете нужната доза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР