Расте броят на жертвите на урагана "Майкъл"Числото на жертвите на

...
Расте броят на жертвите на урагана "Майкъл"Числото на жертвите на
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на урагана "Майкъл"

Расте броят на жертвите на урагана "Майкъл"
Числото на жертвите на урагана "Майкъл" в Съединени американски щати се усили на 16 души. Това оповестява „ Ню Йорк Таймс “, цитирайки локалните управляващи.

Според данни на вестника, шерифът Лу Робъртс е удостоверил гибелта на трима души в окръг Джаксън (Флорида). Преди това бе обявено за 13 починали. В щатите Джорджия, Вирджиния и Северна Каролина също има починали.

Изданието също по този начин отбелязва, че броят на жертвите може да нарасне, защото спасителите не престават издирването. Спасителните служби на Флорида оповестиха, че неотдавна са намерили телата на още няколко души на един от плажовете на щата, само че към този момент те не са разпознати.

Ураганът "Майкъл" доближи южното крайбрежие на Съединените щати в сряда и бе от четвърта категория от петте вероятни по скалата на Сафир-Симпсън, след което стартира да отслабва. "Майкъл" донесе най-мощните ветрове и проливни дъждове, които предизвикаха наводнения и опустошения в няколко района в югоизточната част на страната.

Според данни на "Ню Йорк Таймс" минимум 1,5 милиона консуматори остават без електричество по източното крайбрежие на Съединените щати, от Флорида до Вирджиния. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи по-рано, че счита да посети най-силно засегнатите от урагана щати Флорида и Джорджия при започване на идната седмица. / ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР