Расте броят на жертвите на пожарите, засегнали някои винарски райони

...
Расте броят на жертвите на пожарите, засегнали някои винарски райони
Коментари Харесай

Десет жертви на пожарите в Калифорния

Расте броят на жертвите на пожарите, засегнали някои винарски региони на Калифорния. Първоначално бе обявено за един умрял, само че по нови данни жертвите към този момент са 10.

 © Българска телеграфна агенция
Няколко огромни горски пожара се развихриха в щата Калифорния в Съединени американски щати, като изключително наранени са винените региони Напа и Сонома. Загиналите досега са 10 души, а хиляди са евакуирани.

Робърт Джордано, шериф на Сонома: Броят на жертвите се трансформира. Още е прекомерно рано, даже не можем да достигнем до някои места...
Силните ветрове, достигащи до 80 км/ч в допълнение усложняват ситуацията. В регион северно от Сан Франциско, горят 14 огромни пожара. Пламъците са обхванали над 160 кв. километра. Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс увери хората, че имат цялостната поддръжка на федералните управляващи.

 Майк Пенс - вицепрезидент на Съединени американски щати: Преживяхме месец и половина провокации след ураганите, засегнали Тексас, Флорида, Вирджинските острови, Пуерто Рико. Но желая да уверя хората от Калифорния, и от името на президента Тръмп, в цялостната поддръжка на нашата администрация.
Около 114 000 семейства са останали без ток. Унищожени са минимум 1500 жилищни и бизнес здания. В три окръга - Напа, Сонома и Юба е оповестено изключително състояние. В град Санта Роса е разгласен полицейски час от залез до изгрев слънце като мярка за битка с мародери.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР