БДЖ-Пътнически превози“ възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение, както

...
БДЖ-Пътнически превози“ възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение, както
Коментари Харесай

БДЖ слага видеонаблюдение във влаковете

„ БДЖ-Пътнически транспорти “ има намерение поетапно да вкара системи за видеонаблюдение, както в локомотивите и мотрисните влакове, по този начин и в пътническите вагони, благосъстоятелност на сдружението. Това показва служебният министър на превоза и известията Георги Гвоздейков в собствен писмен отговор на въпрос от народния представител от ПП-ДБ Иван Белчев.

„ Към момента е изработен сполучлив опит за внедряване на система за видеонаблюдение в локомотивите и мотрисните влакове. Предвижда се слагането на видеорегистратори в локомотивните кабини и кабините за ръководство на мотрисните влакове да способства за понижаване на похищенията над преносимия състав и стоманения път, като мятане на камъни, слагане на предмети върху жп линията и нерегламентирано прекосяване през стоманения път. Всички тези дейности ще бъдат записвани и ще улеснят установяването на техните причинители, за да им бъде потърсена отговорност “, показва още Георги Гвоздейков. 

След завършването на първичния стадий – внедряване на системата в локомотивите и мотрисните влакове, БДЖ ще предприеме дейности за въвеждането ѝ и в пътническите вагони, оповестява той.

Във връзка с питането на Иван Белчев по отношение на застраховането на имуществото, министър Гвоздейков прецизира, че БДЖ има настоящ осигурителен контракт. 

БДЖ си взаимодейства със службите по запазване на публичния ред, твърди служебният министър Георги Гвоздейков. 

Пълният текст на въпроса на народния представител Иван Белчев, както и на отговора на министър Георги Гвоздейков, могат да бъдат прочетени на интернет страницата на Народното събрание.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР