Ръст от 29% на ранните кандидатури за британски университети отчита

...
Ръст от 29% на ранните кандидатури за британски университети отчита
Коментари Харесай

Въпреки задаващия се Брекзит университетите на Острова са все по-предпочитани от българите

Ръст от 29% на ранните кандидатури за английски университети регистрира интернационалният план „ Световно обучение “, чието ревю за обучение в чужбина се организира този уикенд в столичния хотел „ Маринела “.

От началото на септември, когато се отваря приемът в централизираната система за кандидатстване в Обединеното кралство, са обработени близо 100 поръчки. Засилен е ползата към университетите в Оксфорд, Кеймбридж, Глазгоу, Единбург, университета по изкуствата в Лондон.

Бумът на претенденти за Англия още в първия месец на приема се дължи на обстоятелството, че английското държавно управление реши да резервира кредитирането на образованието за студентите от Европейски Съюз и през първата 2019-2020 академична година след възможния Брекзит, разяснява Стефка Златева, която е един от координаторите на ревюто, представена от БГНЕС. Едни от най-предпочитаните специалности остават в областта на бизнеса, стопанската система и логиката на психиката, инженерните специалности.

Очаква се таксите за идната академична година да останат същите. Все още е рано да се каже какви ще са финансовите условия за учениците, които ще завършат образованието си и ще аплайват през 2020-а.

С близо 30% повече претенденти по отношение на предходната година има и за Германия и Австрия. Освен в София „ Световно обрзование " редом се организира във Варна, Пловдив и Бургас. В столицата са изложил щандове над 80 образователни заведения, като предварителна регистрация са създали над 3000 души. Регистрацията продължава и във втория ден на двудневния конгрес. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР