Ръст на цените на самолетните билети може да се очаква

...
Ръст на цените на самолетните билети може да се очаква
Коментари Харесай

Пътуването със самолет поскъпва след пандемията

Ръст на цените на самолетните билети може да се чака като реакция на превозвачи по отношение на коронакризата. Прогнозата направи водачът от "Авиоотряд " 28 Йордан Колев в изявление за Българска национална телевизия. Според него рецесията ще бъде изключително тежка за нискотарифните компании.

По думите му "авиацията такава, каквато я знаехме до предишното лято, завърши ".

"В обозримото бъдеще - 3 до 5 години, ще има възобновяване. Много играчи, обаче, към този момент няма да са на пазара, а оживелите ще желаят по най-бързия метод да излязат на черно. Това ще е за сметка на пасажерите, цените на всичко ще се покачат ", предвижда Колев.

Положението на международната авиоиндустрия е извънредно тежко. Гражданската авиация в никакъв случай не е била излагана на сходни отрицателни въздействия от края на 50-те години на предишния век, когато стартира огромното ѝ развиване, сподели още водачът от държавния "Авиоотряд " 28.

"Нито атентатите във Вашингтон и Ню Йорк, нито SARS епидемията преди 15 години, съумяха толкоз надълбоко да повлияят на промишлеността ", акцентира той.

Отрасълът е тотално блокиран - гражданските полети, които се осъществят сега, са под 15%, заключи водачът и посочи, че карго операторите не са спирали активността си, дори някои компании са нараснали размера на полетите поради затворените сухопътни граници.

На въпрос какъв брой водачи са останали без работа Йордан Колев сподели: "Ако гледаме българския пазар, действително 90% от водачите. България сега са останали 15 индивида, летят единствено 15 водачи. В международен мащаб е извънредно тежко. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР