Ръст бележат всички направления в дейността на компаниятаLenovo опровергава настоящите

...
Ръст бележат всички направления в дейността на компаниятаLenovo опровергава настоящите
Коментари Харесай

Lenovo с най-висок приход от четири години насам

Ръст бележат всички посоки в активността на компанията

„ Lenovo опровергава актуалните трендове в промишлеността. Ставаме все по-силни “, съобщи Ян Юенцин, ръководител и основен изпълнителен шеф на компанията (източник: Lenovo)

Китайският софтуерен колос Lenovo регистрира най-силното си тримесечие от четири години насам във връзка с доходи и рекордно висока облага преди данъчно облагане.

Приходите на компанията за третото тримесечие на настоящата финансова година възлизат на 14 милиарда щатски $, което е нарастване с 8,5% на годишна база и е шесто следващо тримесечие на годишен растеж по този индикатор.

Рекордно висока облага преди облагане с налози в размер на $350 млн. – скок със 133% на годишна база, разгласи още Lenovo. Нетната облага от $233 милиона е съществено усъвършенстване по отношение на чистата загуба от $289 млн. през същото тримесечие на миналата година.

Ръст бележат всички посоки в активността на Lenovo. Бизнесът с лични компютри и смарт устройства регистрира рекордни доходи в размер на $10,7 милиарда, което е скок с 11,6% на годишна база. Пазарният дял на компанията е 24,6%, по данни на IDC, което я нарежда преди всичко в света.

Дивизията за мобилни устройства излиза на облага за първи път от придобиването на Motorola, като размерите на продажбите в Северна Америка нарастват с по-бързи темпове по отношение на наклонността на международния пазар (увеличението е с 40 пункта), а приходите в Китай се усилват четворно на годишна база.

Подразделението Data Center Group продължава да регистрира голям напредък в региона на хипермащабните и софтуерно-дефинирани инфраструктури. Приходите на дивизията са се нараснали с 31% до $1,6 милиарда. DCG регистрира растеж на годишна база във всички географски райони.
още по тематиката
„ Lenovo опровергава актуалните трендове в промишлеността. Ние сме постоянни, отчетохме рекордни резултати през това тримесечие и ставаме все по-силни “, разяснява резултатите Ян Юенцин, ръководител и основен изпълнителен шеф на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР