Европейците трябва да се подготвят за евентуална война и да

...
Европейците трябва да се подготвят за евентуална война и да
Коментари Харесай

Фон ден Лайен: Европейците трябва да се подготвят за евентуална война и да инвестират в отбрана

Европейците би трябвало да се приготвят за възможна война и да влагат в защита. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите ѝ укрепването на отбранителните качества може да усъвършенства и стопанската система на Европейски Съюз.

" Всеки, който приказва и работи като Путин, не желае мир, а има намерение да продължи ", добави тя пред немската радиостанция Deutschlandfunk, представена от организация РБК-Украйна.

Фон дер Лайен, която преди този момент оглавяваше Министерството на защитата на Германия, акцентира значимостта на поредната поддръжка за Украйна и в същото време подсилване на личната є отбранителна дарба. " Ако желаеме да поддържаме мира на нашия континент, тогава би трябвало да влагаме в защитата ", акцентира тя.

В същото време ръководителят на Европейската комисия, която има намерение да се кандидатира за втори мандат като претендент на Европейската национална партия (ЕНП), приказва и за " хибридните офанзиви " на Русия. Тя загатна за неотдавнашното унищожаване на граничната маркировка на границата с Естония, потреблението на мигрантите като инструмент за борба с Европейски Съюз, както и опитите за делене на европейците посредством обществените мрежи.

В изявлението Фон дер Лайен позволи съдействие с десните партии в Европейския парламент, само че единствено в случай че те са " проевропейски настроени ". Според нея това значи да поддържат върховенството на закона и въоръжаването на Украйна. " Критерият за мен е депутатите да са за Европа, за Украйна, т. е. срещу Русия ", показва Фон дер Лайен.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР