Рашков изрази своето възмущение от действията на новото политическо ръководство

...
Рашков изрази своето възмущение от действията на новото политическо ръководство
Коментари Харесай

Рашков разочарован от рокадите в МВР: Променяме позицията ”Мутри, вън” на ”Мутри, вътре”

Рашков изрази своето отвращение от дейностите на новото политическо управление пред постройката на националната полиция, откъдето потегли чистката в Министерство на вътрешните работи, като разгласи, че освен шефът на дирекцията, само че и безусловно цялото управление са махнати.

" Като следя сега в първите часове новото политечско управление, стартират с уволняване на хората, потвърдени експерти. Целият управителен екип на ГДНП, каквото като събитие до момента не ми е известно някой да е постъпвал по този метод, е махнато. Директор и 2 зам, освободени без претекстове. Това разрушително ли е или е градивно. ", попита той. По негови думи там незабавно е подложен на мястото чиновник с много противоречива полицейска известност.

" Уволненията са на хора, които разкриха корупционни схеми в единния център за наказателната активност по линия на КАТ. Бяха разкрити корупционни схеми в КАТ за регистрацията на МПС. Дали не се цели възобновяване ", сподели още Рашков.

Той назова изненадваща и рокадата с шефа на Граничната полиция. Това е човек, с напъните и на който се реализира ограничение на мигрантите навътре в страната, сподели някогашният МВР-шеф.

" Имах самочувствието, че съм в тима на тези, които се бореха за това ГЕРБ и Движение за права и свободи да не са във властта. И се запитвам с тези кадрови промени какво се цели? Да се върнем във времето на ръководството на Министерство на вътрешните работи по времето на Борисов, да възстановим корупционните схеми. Не мога да си обясня логиката на тези промени. На тези лица се мънка при уволненията, че по този начин им е било подредено да се направи то управлението. ", разяснява Рашков.

Той осведоми и за още промяна в Министерство на вътрешните работи. " Едно корупционно гнездо имаше в Министерство на вътрешните работи – дирекция, която се занимава със собствеността. Взехме външен човек, който да не е прочут на никого. Изненадващо е заменен, без претекстове ", разгласи Рашков. По негови думи един от сегашните зам.министри е живял в държавна резиденция гратис 6 месеца. " И разкритието на този факт е по времето навръх този шеф. Подозирам, че се преследва задачата да се замаже тъкмо този гаф. Призовавам да се заеме АДФИ. Нелегално се е употребило това жилище, което е обвързвано с много огромни разноски – хиляди на месец ", сподели някогашният вътрешен министър.

Веднага по-късно той сподели, че не е правилно, че всеки министър си избира заместниците. " Те се избират на друго място ", давайки да се разбере, че заместниците му като длъжностен министър са сложени от друго място, което може да е единствено президентството. Всъщност тези заместници, в този момент са заместници и на Демерджиев.

" Говорих с премиера Гълъб Донев, с цел да споделя паниката си за метода. Той сподели, че ще ревизира ", съобщи Рашков и добави: " Разочарован съм – не съм очаквал от сътрудник юрист по този начин да се поддава на напън, подстрекателство или нещо друго ", имайки предивди Демерджиев, който е пловдивски юрист. По думите на Рашков става дума за своеволни и нестимулирани промени.

Той разгласи, че е уведомил и президента Румен Радев, който назначава служебното държавно управление и служебния вътрешен министър. Надявам се министър председателят, и президентът да не са знаели за протичащото се в Министерство на вътрешните работи, разяснява Рашков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР