Рано сутринта една от фигурите на паметника на Съветската армия

...
Рано сутринта една от фигурите на паметника на Съветската армия
Коментари Харесай

Паметникът на Съветската армия пак боядисан. Този път с иновативно средство

Рано сутринта една от фигурите на паметника на Съветската войска беше оцветена благодарение на дрон. Използвани са цветовете на украинското знаме - жълт и наследник.

Пред монумента през днешния ден застанаха и деятели с плаката " Не предавайте Македония ". Те считат, че монументът би трябвало да бъде отстранен, тъй като е " анитбългарски " на " войска поробителка ", предаде bTV. 

Очаква се и групата на бранители на паметника. Полицейското наличие е съществено.

Пред паметника на 4 и 5 май имаше конфликти. Причината - опит на деятели да опаковат монумента със знамената на България и Украйна. На 4 май знамето на Украйна беше свалено от него. На 5 май жители, които се оповестиха за " неутралитет " по отношение на войната в Украйна, направиха жива вериге пред памитника, с цел да го пазят от пакетиране.

Днес жители се събират и на шествие под надпис " Поход против съветския фашизъм " за Деня на Европа. Очаква се шествието да тръгне от площад " Независимост " в 18.30 ч. и да стигне до постройката на Руското посолство в София. Акцията се провежда във Facebook.

Организаторите на похода показват, че от месеци Русия се пробва да изнудва България, а спрените доставки на газ са опит за дестабилизация на страната ни. Настояването е България да не резервира неутралитет във войната с Украйна и да окаже поддръжка на украинския народ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР