Рано е да се каже какво ще се случи. Има

...
Рано е да се каже какво ще се случи. Има
Коментари Харесай

Румен Христов попари мечтите на ,,Промяната“: Мераците ви са по-големи от възможностите

Рано е да се каже какво ще се случи. Има време до март, с цел да се реши дали ще вървим на избори. Сега би трябвало да оставим госпожа Габриел и учен Денков да ревизират работата на министрите и задачите на кабинета. Големите цели, които са пред нас, към момента не са изпълнени. Влизането на България в Шенген и по суша е доста значимо. Ние би трябвало да работим в тази посока “.
Така водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов разяснява в ефира на Евронюз България бъдещата ротация и напрежението измежду ръководещите поради възможното оглавяване на Денков на Външно министерство.
„ Не би трябвало да позволяваме и еднолично ръководство на президента Радев. Няма разбъркване на политическите пластове по отношение на предишните и, в случай че отидем на такива просто ще прекъснем работата на кабинета все още. Едно служебно държавно управление има 3-месечен небосвод, а постоянният кабинет 4-годишен. Политиките, които се изповядват са напълно разнообразни. На „ Продължаваме промяната “ мераците им са по-големи от опциите и желаят всичко. Няма по какъв начин това да се случи “, сподели Христов.
Няма по какъв начин да стане да върнем мандата и да вървим на рулетка при последващи мандати. Този път ротацията ще се случи с нашия мандат. Кой министър ще остане зависи от това каква оценка ще им дадат госпожа Габриел и учен Денков. От името на Съюз на демократичните сили декларирам, че министрите е добре да бъдат политически фигури. Експертите през днешния ден са министри, на следващия ден си отиват и не носят отговорност пред никой. Когато застане политическа фигура тя носи отговорност пред нейните гласоподаватели.
Според мен има министри анонимници. Справят се добре министъра на превоза, на районното развиване, на защитата също, добави той.
После добави: „ Ролята на президента е да сплотява, а не да се меси в политическия живот. Той би трябвало да направи всичко допустимо да има постоянно държавно управление, а не да има служебно държавно управление и да си управляваш. Очакваме го на политическия терен и не се опасяваме от него, в случай че реши, че желае да ръководи самичък “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР