Рамала. Най-малко девет палестинци от Западния бряг бяха убити от

...
Рамала. Най-малко девет палестинци от Западния бряг бяха убити от
Коментари Харесай

The Times of Israel: Най-малко девет палестинци са загинали в резултат на сблъсъци на Западния бряг

Рамала. Най-малко девет палестинци от Западния бряг бяха убити от Израелските отбранителни сили (Израелската армия) по време на жестоки конфликти, заяви министерството на опазването на здравето на Палестинската администрация (ПА), представено от израелското англоезично издание The Times of Israel .

Палестинците са хвърляли камъни, коктейли „ Молотов “ и са изстрелвали фойерверки на няколко места в Западния бряг, съгласно Израелската войска (ИА). Израелските бойци са реагирали със средства за разпространяване на вълнения и в някои случаи с бойни патрони.

Според ИА към 3000 палестинци са взели участие в безредиците. ИД съобщи, че бойни патрони са били употребявани на някои от обектите, в това число против „ основните бунтовници “.

Президентът на Палестинската администрация Махмуд Абас прикани Съединените щати да се намесят, с цел да спрат ескалацията на Западния бряг и Ивицата Газа след кървавия ден на конфликти на Западния бряг.

„ Президентът приканва администрацията на Съединени американски щати неотложно и бързо да се намеси, с цел да спре израелската експанзия, тъй че нещата да не излязат отвън надзор “, се споделя в изказване на кабинета на Абас.

Абас назова смъртните случаи „ брутални и планувани убийства, осъществени от израелските окупационни сили “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР