Рамала — Билал Салех събираше маслини със семейството си на

...
Рамала — Билал Салех събираше маслини със семейството си на
Коментари Харесай

Убийството на палестински фермер засилва нарастващата загриженост относно насилието на заселниците на Западния бряг

Рамала — Билал Салех събираше маслини със фамилията си на 28 октомври от горичката на предците си на Западния бряг, когато се изправи против израелски заселници.

Маслинова горичка на Салех е заобиколена от израелски селища, считани за противозаконни съгласно интернационалното право, защото са издигнати върху земя, която палестинците претендират за своя лична самостоятелна страна.

Кадри, получени от CBS News, демонстрират четирима израелски заселници облечен в бяло, идващ земята на Салех, единият с оръжие, преметнато на рамото му. Във видеото се чува изстрел и момент по-късно роднините намират Салех да лежи мъртъв на земята. Той беше заровен на същия ден.

брутално нападение срещу Израел от бойци на Хамас на 7 октомври, насилието против палестинци, живеещи в окупирания от Израел Западен бряг, ескалира, като минимум 121 души са убити съгласно последните данни от Организация на обединените нации.

Поне осем от тези убийства са осъществени от заселници, съгласно Организация на обединените нации. Правозащитниците споделят, че тези заселници са добре въоръжени, добре подготвени и все по-често навлизат в палестинската земя.

p> Съединени американски щати Държавният секретар Антъни Блинкен, който беше на посещаване в Израел в петък, сподели пред кореспонденти, че е разискал насилието против палестинците на Западния бряг с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Блинкен означи на срещата си с Нетаняху, че той „ акцентира, че отбраната на цивилните би трябвало да се реализира освен в Газа, само че и на Западния бряг, където подбуждането и екстремисткото принуждение против палестинците би трябвало да бъдат спрени и причинителите измамен под отговорност. "

Арие Кинг, заместник-кмет на Йерусалим и преселник от Западния бряг, твърди, че Салех е бил терорист и стрелецът е работил при самозащита.

" Той направи тъкмо вярното нещо, че бих направил същото “, сподели Кинг пред CBS News.

Когато му споделиха, че Салех е фермер, Кинг отговори: „ Тези фермери, това не е човешко създание. “

Видео, предоставено от юриста на обвинения за убийството на Салех, демонстрира двама мъже, единият от които хвърля камъни, на същото място, където е била стрелбата. Салех обаче не се вижда на клипа.

Вдовицата на Салех сподели пред палестинските медии, че заселниците са вдигнали оръжие, тъй че той сграбчил камък и го хвърлил по тях при самоотбрана.

„ Ние бяхме на наша земя бране на маслини “, сподели Ихлас, запитан за обвиняванията на юриста на обвинения. „...Те имат своите оръжия, ние нямахме с какво да се защитим. “

Адвокатът на обвинения също упреква Салех в поддръжка на Хамас, изказване, което вдовицата на Салех изрично отхвърли. Заподозреният в началото беше задържан, само че по-късно беше освободен от ареста, до момента в който следствието продължава.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР