Ръководството на военния блок докладва на руския президент Владимир Путин

...
Ръководството на военния блок докладва на руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Десетки хиляди мобилизирани руснаци са изпратени незабавно в Украйна като пушечно месо – без никаква подготовка

Ръководството на военния блок рапортува на съветския президент Владимир Путин резултатите от първите шест дни на мобилизацията. Въпреки многочислените проблеми, съгласно управлението на министерството на защитата, мобилизацията протича сполучливо.

Повече от тридесет хиляди от новоназначените неотложно се изпращат в окупираните територии или към този момент идват там. За никакво образование на тези хора и дума не може да става. Общо от петстотин хиляди души, които се възнамерява да бъдат призовани като част от мобилизацията преди Нова година, образование в границите на три месеца ще преминат не повече от шестдесет хиляди души, т.е. малко повече от 10%. Цялата информация от министерството на защитата на Руската федерация до необятната публика, с изключение на отчета до президента, явно е неистина.

Именно Путин, обявявайки мобилизацията, изиска от министерството на защитата на Руската федерация и генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация мигновен резултат. Първоначално не беше планувано никакво военно образование за всички мобилизирани. И Путин, и управлението на военния блок добре осъзнават, че прехвърляйки на фронта необучени и неподготвени, а в доста случаи и зле екипирани хора, ги обричат на гибел. Между другото, Путин изисква незабавно подсилване на групировката в Херсонска област на десния бряг на Днепър за сметка на мобилизираните, което провокира съвсем открит митинг в управлението на генералния щаб, където докладващите няколко пъти в диалог с Путин споделиха, че това е съвсем невъзможна и безсмислена задача, само че президентът към момента упорства на своето. Путин е в действителност сигурен, че с помощта на броя, въпреки и необучени и зле въоръжени мобилизирани, е допустимо да се прихване стратегическата самодейност и да се окупират териториите на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области на Украйна в техните административни граници и даже да развиват атака против Харков и Николаев, с вероятността да завладеят Одеската област.

Броят на труповете на съветските бойци в тези проекти на Путин не играе роля. Лично Путин, когато обсъждаше проект за активизиране на милион души до март идната година, с опция за увеличение до два милиона или повече, назова от триста до петстотин хиляди души допустими загуби. Още един път да напомним, че съгласно разбиранията на президента той има мобилизационен запас от 25 милиона души, не го интересуват 500 хиляди натрупа, за него това са 2% от запаса. Това е логиката на съветския президент Владимир Путин, който държи цялата страна като пленник.

Източник: GENERALL SVR

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР