Ръководството на Социалдемократическата партия на Германия (HСДП) няма да покани

...
Ръководството на Социалдемократическата партия на Германия (HСДП) няма да покани
Коментари Харесай

Бившият германски канцлер Шрьодер не е поканен на конференцията на своята партия

Ръководството на Социалдемократическата партия на Германия (HСДП) няма да предложения някогашния канцлер и предходен водач на партията Герхард Шрьодер на партийната конференция през декември, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще действаме по метода, по който направихме и по време на честването на 160-годишнината на ГСДП ", съобщи в понеделник пред ДПА водачът на партията Саския Ескен.

За разлика от други някогашни партийни водачи, Шрьодер не получи покана за юбилейната гала предишния вторник в централата на партията в Берлин.

Традиция е на партийните конференции да се канят и някогашни партийни водачи.

Шрьодер е участвал на някои съвещания на висшия партиен орган след мандата си като канцлер и даже се е явявал като оратор - за финален път през 2017 година Сега той ще би трябвало да остане отвън идната партийна конференция от 8 до 10 декември в Берлин.

" Вече не мога да припозная в Герхард Шрьодер някогашния канцлер и някогашния партиен водач. Виждам в него предприемач, който преследва своите бизнес ползи ", сподели Ескен. Шрьодер, който в този момент е на 79 години, беше канцлер от 1998 до 2005 година и водач на партията от 1999 до 2004 година След като беше отхвърлен като началник на държавното управление, той дълги години работи за съветски енергийни компании и към момента е считан за, от който не се отхвърли даже след нападението на Москва над Украйна, показва ДПА. Няколко седмици след началото на войната Шрьодер даже посети Путин в Москва, под предлог че се пробва да посредничи за споразумяване на излаз от спора в Украйна.

След съветската инвазия управлението на партията неведнъж се дистанцира ясно от Шрьодер и го разгласи за изолиран в партията. Въпреки това процедурата за изключване от партията, инициирана от 17 партийни клона,.

За Ескен полемиката за Шрьодер към този момент е завършила. " СДПГ има значими задания като партия и като водещ съдружен сътрудник - ние се развиваме програмно и способстваме за работата на обединението. В това отношение имаме по-важни неща за извършване, в сравнение с да приказваме за Герхард Шрьодер. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР