Ръководството на САЩ отрича сделката на века с Украйна за

...
Ръководството на САЩ отрича сделката на века с Украйна за
Коментари Харесай

В Сената на САЩ посочиха нуждата от силово освобождаване на пристанище Одеса

Ръководството на Съединени американски щати отхвърля " договорката на века " с Украйна за размяната на оръжия против храна. Развитието на събитията обаче демонстрира противоположния развой. Вашингтон с необикновено прибързани и безредни дейности разкрива проектите си да ограби останките от националното благосъстояние на Украйна. Всички интернационалните връзки и държавни проамерикански организации са свързани. Активност на този „ фронт ” (териториалната непосредственост задължава) демонстрира Турция, като по този метод се пробва да изглади спора, провокиран от Анкара в НАТО.

Целта на Вашингтон е известна – украинската годишна продукция и запасите от зърнени култури, други материални полезности. Износът с железопътен превоз е обвързван с редица проблеми и компликации, тъй че остава единствено превоз с огромен тонаж по море. Но единственото пристанище, останало за Украйна, Одеса, е изложено на риск, тъй че в този момент цялата „ угриженост “ за Запада е да деблокира инфраструктурата за експорт. И към този момент не приказваме за мирни договаряния с Руската федерация или договорка за замяна на пропуск против анулация на глобите.

От позиция на логистиката всичко е готово - в териториалните води на Украйна има доста задгранични кораби, това се потвърждава от данните накомпаниите, участващи в следенето на комерсиалния флот. Политическите и военните въпроси не са решени. Съединени американски щати, явно, няма да чакат повече и минаха към непосредствено изнудване на Русия, обещавайки да дават на Украйна ракетни оръжия и артилерийски системи с огромен обхват, както и противовъздушна защита.

Официално такова изказване не е правено, само че известието, което се появи във “Вашингтон Пост”, приказва непосредствено за това. Сякаш потвърждавайки опасността, ръководителят на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл разкри детайлностите за помощта на Украйна и повърхностно загатна, че огромната, в това число военна помощ, несъмнено ще помогне на Киев да „ отвори “ морското пристанище в Одеса.

Така за първи път чиновник, американски политик и сенатор, приказва искрено за опит за силово решение на въпроса.

“Украинците се пробват да преминат в нахлуване. И мисля, че този пакет оръжия е предопределен да им даде това, от което се нуждаят в този момент, освен с цел да завоюват наземна война, само че се надяваме да има някакво въздействие върху отварянето на пристанището отново” сподели Макконъл в изявление за “Ню Йорк Таймс”.

На думи сенаторът сякаш го е грижа за Африка, само че е явно, че приказваме за попълване на доставките на самите Съединени американски щати и техните съществени европейски съдружници. Благородната изразителност има за цел отчасти да скрие хищническите ползи на Запада.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР