Ръководството на Премиър лийг официално съобщи, че повдига обвинение срещу

...
Ръководството на Премиър лийг официално съобщи, че повдига обвинение срещу
Коментари Харесай

Шок в Англия! Погнаха Сити за огромни финансови нарушения, изхвърлят ги?

Ръководството на Премиър лийг публично заяви, че повдига обвиняване против Манчестър Сити за серия от финансови нарушавания, обхващащи дълъг интервал от девет сезона – от септември 2009-а година до края на сезон 2017/18. Това се случва след следствие, траяло цели четири години.

Според обвиняванията клубът не е предоставял точна информация за своите доходи, в това число тези от спонсорските контракти, и оперативните разноски. Твърди се също, че от Манчестър Сити не са разкривали изцяло размера на мениджърските хонорари за интервал от четири години - сред декември 2009-а и май 2013-а. Тогава отпред на " жителите " е актуалният селекционер на Италия Роберто Манчини.

Общо нарушаванията са над 100 на брой. Според британските медии Манчестър Сити е застрашен от серия от санкции, едно от които е евентуално лишаване на точки. Нещо сходно неотдавна се случи с Ювентус в Италия. Възможно е даже изхвърляне от лигата.

Сега следва самостоятелна комисия, която ще бъде управлявана от юрист Мъри Росен, да прегледа всички тези случаи, за които Премиър лийг повдига обвинявания на Манчестър Сити. След като тази комисия се произнесе, могат да бъдат наложени съответните наказания на „ жителите “.

През 2020 година Спортният трибунал анулира наказване на Манчестър Сити, наложено от УЕФА, за нарушение на разпоредбите за финансов феърплей в интервала 2012-2016. Отменената глоба бе изваждане от евротурнирите за период от две години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР