Ръководството на онкоболницата е поискало кредит от общината, обясни д-р

...
Ръководството на онкоболницата е поискало кредит от общината, обясни д-р
Коментари Харесай

Над 2 млн. лева дължи онкоболница на фармацевтични компании

Ръководството на онкоболницата е поискало заем от общината, изясни доктор Теодор Велчев, шеф на СБАЛО " Свети Мина " в Благоевград.

" Предприемаме ограничения за разплащане с всички. Налични пари няма, за което съм подхванал дейности към Общинския съвет и кмета на общината, с цел да изтегли болничното заведение заем, с който да можем да покрием отговорностите, с цел да бъдат спокойни всички по веригата ", съобщи Теодор Велчев пред БНТ.

Той изясни още, че са извършени диалози с всички фармакологични предприятия и увери, че за момента няма прекъсване на доставките на медикаменти.

" Пациентите се обслужват, никой не страда от липса на каквото и да било лекарство. В днешно врем всички цени вървят нагоре, освен медикаментите, а и други услуги. Трудна е обстановката, само че уповавам се, че ще успеем с напъните на целия колектив на болничното заведение ".

Управителят на лечебното заведение сподели, че не може да отговори по какъв начин са насъбрани толкоз огромни задължения. Има инспекция на АДФИ, както и на звеното за вътрешен одит на община Благоевград, които още не са излезли със мнение.

Според доктор Велчев не може да се приказва за банкрут на болничното заведение.

" Предприели сме ограничения, които за момента дават резултат. От началото на тази година са покрити към 200 хиляди лв. остарели отговорности, разплащаме се с снабдители и нямаме наушения в заплащането на заплатите. Имаше оптимизация на личен състав, само че не и съкращения на лекари и медицински сестри ".

Очаква се общинският съвет в Благоевград да прегледа настояването за заем идната седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР