Ръководството на Националната волейболна лига (НВЛ) официално обяви решението си

...
Ръководството на Националната волейболна лига (НВЛ) официално обяви решението си
Коментари Харесай

НВЛ: Разделяме турнира за Купата на две нива

Ръководството на Националната волейболна лига (НВЛ) публично разгласи решението си да раздели шампионата за Купата на България на две равнища, оповестиха от федерацията.

Промяната ще влезе в действие още от сезон 2021/22, защото това е било желанието на самите клубове от efbet Супер Волей и Висшата лига, показват в аргументацията си от НВЛ.

„ Идеята бе инициирана от клубове от Висша лига още от предходната година, които желаеха да бъдат два шампионата. От НВЛ организирахме анкета с клубовете, тъй като искахме да чуем мнението и на останалите тимове, като срещнахме съвсем цялостно единодушие по концепцията. Мотивите за това са, че разликата в класите на този стадий сред участващите в " efbet Супер Волей " и Висша лига е сериозна и на процедура присъединяване им в шампионата за Купата е превдварително решен до най-много 1/4-финал. Във второто равнище силите са изравнени, тимовете имат действителен късмет да доближат до трофей, като това бе точно тяхното предпочитание, с което като управление на НВЛ се съобразяваме, несъмнено ", изясни ръководителят на НВЛ Живко Желев.

Сега задачата на уредниците е да намерят генерални спонсори на двете купи, с цел да дефинират и размера на наградния фонд.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР