Ръководството на МВР сменя почти всички началници на районни полицейски

...
Ръководството на МВР сменя почти всички началници на районни полицейски
Коментари Харесай

Не става въпрос за чистка. МВР сменя седем от девет полицейски началници в София


Ръководството на Министерство на вътрешните работи сменя съвсем всички началници на районни полицейски ръководства (РПУ) в София, разгласи в понеделник служебният вътрешен министър Иван Демерджиев . Рокадите ще засегне седем от общо деветимата шефове на РПУ в столицата, само че “не става въпрос за чистка, а за преценка на политическото и професионално управление ”, увери основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров .

Новите началници са били посочени персонално от шефа на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Калоян Милтенов . Повод за промените са резултатите от осъществени инспекции, почнали през лятото след разкритията за полицейски чадър над Георги Семерджиев, обвинен за гибелта на две млади дами, умряли при при започване на юли.

“Ние считаме, че линията на политически назначения не би трябвало да продължава в Министерство на вътрешните работи. Поради тази причина дадохме опция на ст. комисар Милтенов да подбере екипа, с който да работи, и за него той носи отговорност ”, сподели Демерджиев, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на служебния министър “дори и да са положителни експерти, някои ръководители нямат нужните качества да упражнят надзор над подчинените си ”. През септември Демерджиев разгласи, че са били уличени в покровителстване на Семерджиев,.

В понеделник той добави, че случаите като този на Смереджиев са “многобройни ” и “въпреки напъните, които поставяме на високо равнище, няма по какъв начин тези случаи да престанат незабавно ”. На освободените началници са били препоръчани места в други структури на министерството.

Кадровите смени плануват на мястото на досегашния шеф на Второ РПУ Венелин Станков да бъде назначен Иван Дойчев. Вместо Александър Александров, отпред на Трето РПУ застава Ивайло Величко. Четвърто РПУ ще бъде управлявано от Кристиан Тонев на мястото на Румен Костадинов. Пето РПУ поема Пламен Максимов, вместо Мариета Иванов. Пламен Колев ще оглави Шесто РПУ на мястото на Делян Гешев, отпред на Седмо РПУ идва Радостин Ангелов, вместо Ани Петрова, а Осмо РПУ ще поеме Светослав Стойков, който змаеня Валери Симеонов.

Досегашните си постове резервират само началниците на Първо и Девето РПУ . Междувременно Софийският градски съд отхвърли в понеделник молбата на Семерджиев да излезе от ареста.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР