Ръководството на МВР награди участници в успешната операция по издирването

...
Ръководството на МВР награди участници в успешната операция по издирването
Коментари Харесай

В присъствието на Сашко наградиха участниците в спасяването му

Ръководството на Министерство на вътрешните работи награди участници в сполучливата интервенция по издирването на 11-годишният Сашко от Перник.

" Днес ще разпознаваем една доста дребна част от хората, които участваха в може би най-зареждащото събитие на мандата ни – откриването на Сашко. Щастливият край бе плод на изключителните старания на хиляди хора и през днешния ден благодаря на всеки един от тях. Спасителната интервенция беше един извънреден образец по какъв начин обединени, искащи да помогнем на едно дете и татко му, да спасим един човешки живот, успяхме да се поздравим и да реализираме най-важното - да спасим Сашко и през днешния ден той да е дружно нас. Такива мотиви връщат доверието на хората, за което всички ние би трябвало да се борим, и вярата в положителното “.
С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се обърна към отличените - хората, които най-активно са взели участие и помагали в издирвателните дейности. Той още веднъж благодари на хилядите, които отделиха време и сила, с цел да създадат допустимо спасяването на детето.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров заяви, че към този момент е направен и признат обединен логаритъм с правила за деяние в случаите на търсене на безследно изчезнали. Той добави, че при извършената голяма по мащабите си интервенция, в която влязоха с изключение на сили на полицията и екипи на общината, незабавната помощ, планинската избавителна работа, Българският червен кръст и доста доброволци, бяха направени съответните заключения и изведени пропуските.

Единната процедура е призната след разискване на съответните оферти за възстановяване и синхронизиране на дейностите, дадени от всяка една от институциите, а през миналата седмица е призната на взаимно заседание. Целта на направения документ е в бъдеще да имаме ясно одобрени правила, при които институциите, ангажирани в такива случаи, ще са по-ефективни, а резултатите по-добри, разяснява основен комисар Тодоров.

Министърът на вътрешните работи награди с „ Почетен знак “ на Министерство на вътрешните работи II степен старши комисар Павел Млеканов – шеф на ОДМВР Перник. С Почетен знак “ на Министерство на вътрешните работи II степен бе отличен основен контрольор Велизар Иванов – шеф бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ към отдел „ Криминална полиция “, а с „ Почетен знак “ на Министерство на вътрешните работи III степен - основен контрольор Павел Джалев, шеф на РУ-Радомир; основен контрольор Кирил Добренов – шеф на Първо РУ-Перник, основен контрольор Калин Крумов – шеф на бранш „ Специални механически дейности “ и контрольор Кирил Кирилов – шпионин 4 степен към отдел „ Криминална полиция “.

С оповестяване на „ Благодарност “ от основния секретар на Министерство на вътрешните работи бяха отличени шестима полицейски чиновници от бранш „ Специални механически дейности “. Главен комисар Тодоров награди с „ Писмена хвалба “ и 45 чиновници от РУ-Радомир и Първо РУ-Перник.

За оказано подпомагане и съответна помощ при извършените дейности по издирването на Александър министър Демерджиев отличи с „ Почетен орден на Министерство на вътрешните работи “ 14 доброволци - спасители от планинските избавителни служби на отрядите Банско, Разлог, Добринище, Благоевград, Дупница, Самоков, Троян, Кюстендил и София, четиримата делтапланеристи и уредника на гражданските доброволци.

На церемонията участваха още заместник-министрите Моника Димитрова – Бийчър и Венцислав Катинов, шефовете на основните дирекции „ Национална полиция “ основен комисар Атанас Илков и „ Борба с проведената престъпност “ основен комисар Калин Стоянов, както и заместник-главният секретар Станимир Станев.

Пълния лист на наградените може да видите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР