Ръководството на Миньор Перник изрази безапелационната си подкрепа към феновете

...
Ръководството на Миньор Перник изрази безапелационната си подкрепа към феновете
Коментари Харесай

"Миньор" Перник: Заставаме зад феновете! Техният живот беше застрашен!

Ръководството на " Миньор " Перник изрази безапелационната си поддръжка към почитателите на тима след грозните произшествия по време на срещата от Югозападната трета лига против " Хебър ". Мачът беше спрян за 10-ина минути, откакто ултраси на двата отбора се сбиха по трибуните.

Фен на перничани пък " стреляше " по последователи на домакините с римска свещ. Няма потърпевши с заплаха за живота, а единствено с разкъсни рани.

От пернишка страна упрекнаха недобрата организация на управлението на " Хебър " за защитата на мача. " Чуковете " настояват, че домакините са знаели за съществуване на гостуваща агитка и все пак не са подхванали ограничения за запазване на реда.

" Ръководството на ФК Миньор застава зад своите последователи и осъжда опитите за прекачване на виновността от болната на хубавичко глава, по отношение на случаите при започване на мача сред Хебър и Миньор.

По време на футболната среща жестоко бе нарушена Наредбата за шампионатите и шампионатите в системата на БФС сезон 2017/2018 г и бяха застрашени здравето и живота на последователите на ФК Миньор (Перник).

Заради немарливост от страна на клуба хазаин ФК Хебър (Пазарджик) и делегата на БФС господин Валентин Борисов се стигна до ексцесии в бранша за посетители, които по знамение не приключиха със гибел.

В дните преди дуела ФК Миньор (Перник) се постара да извърши наредбите на нормативните документи и предприе всички ограничения, с цел да се избегнат сходни произшествия, а точно:

1. ФК Хебър, в лицето на господин Борис Димитров бе осведомен, че последователи от Перник ще пътуват за мача.
2. Чрез ОДМВР – Перник полицията в Пазарджик също бе известена.
3. Бе разгласен подобен брой фенове, метод на напредване и час на потегляне.

Необяснимо за какво напъните ни се оказаха напразни.

Напрежението нарастна минути преди първия съдийски сигнал на Волен Чинков и то бе подбудено от другата цена на билетите за домакини (3 лв) и посетители (5 лв), с което бе нарушен член 33, т. 6 от Наредбата, за което дежурният пратеник бе известен навреме. Категорията място в клетката за посетители никога не може да се съпостави с останалите браншове на ст. „ Георги Бенковски “, където цената за вход бе 3 лв..

В същото време последователите на ФК Миньор (Перник) бяха атакувани физически от към 50 индивида локални ентусиасти, които пробягаха към 200 метра от срещуположната естрада без никакво изпитание от страна на охранителната компания да ги спре. Феновете на ФК Хебър нахлуха в клетката и се стигна до сборичкване с гостите, измежду които имаше и деца. Закъснялата реакция на дежурния пратеник на БФС за помощ от страна на полицията, която бе отвън стадиона, значително способства за грозните подиуми, ранените фенове и прекъсването на мача за към 5 минути.

Още преди началото на футболната среща бе ясно, че не е спазен член 32 от Наредбата на БФС, макар взетите ограничения от страна на ФК Миньор (Перник).

Според член 33 на Наредбата ФК Хебър (Пазарджик) като хазаин, с изключение на отговорностите си по член 28 носи и особена отговорност за обезпечаване на ред и сигурност в спортната зона преди, по време и след провеждането на срещата.

От клуба хазаин не бяха изпълнили член 13. (1) „ В спортните обекти следва да се плануват избавителни спешни изходи с порти, отварящи се към игралното поле, с отдалечено и ръчно или единствено с ръчно ръководство “ и член 17 (4) „ В секторите за фенове покрайнината и подът да бъдат завършени по този начин, че да не могат да се извадят, счупят или да се отстранят по различен метод камъни, плочи или други предмети “ от Наредбата за сигурността на спортните обекти и ЗООРПСМ, както и Наредба № 8121з-647 от 2014 година за разпоредбите и нормите за пожарна сигурност при употреба на обектите.

Според управлението на ФК Миньор (Перник) неприятната организация при гостуванията на тима ни от страна на клубовете-домакини се трансформира в рисков рецидив през последните години, а нашия клуб е незаслужено наказван, поради непозната небрежност. Подобни бяха случаите в Ботевград и Самоков през предишното състезание.

ФК Миньор е клуб с близо вековна история и за разлика от доста други тимове се радва от поддръжката на своите почитатели на всички места из България. Ние, като управление на този прочут клуб ще продължим да настояваме за съблюдаване на нормативните документи свързани с реда и сигурност по стадионите, тъй като здравето и живота на всеки един наш последовател е по-важно от всичко! "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР