Ръководството на Има такъв народ забранява на своите кандидат-депутати да

...
Ръководството на Има такъв народ забранява на своите кандидат-депутати да
Коментари Харесай

"Има такъв народ" забранява преференциалния вот на кандидат-депутатите си

Ръководството на ИТН " не разрешава на своите кандидат-депутати да пропагандират за гласоподаване с преференция и ги задължава да подписват авансово заявления, че се отхвърлят от депутатските си места. За това заяви с обява във " Facebook " някогашния народен представител от 46-тото Народно заседание и правист Галина Иванчева. В нея тя показва, че претендентите за народни представители получават указания да не гласоподават с преференции и биват принудени да попълнят авансово заявки, с експлицитната спогодба да няма дата под тях.

" Затова никой от предходните претенденти, в това число и аз, нямаме преференциален избор, даже персонално аз, непосредствено и косвено също, съм обяснявала на маса хора, че никога никой не би трябвало да го прави, защото по този начин би трябвало и защото съм упорствала да бъда толерантна и лоялна към партията и концепцията за общото богатство и разцвет на страната ни, тъй като съм поела подобен ангажимент отговорно и публично. ", написа Иванчева. По думите ѝ тази възбрана важи още от постоянните избори през април. Тогава тя е сложена на10-то място в листата във Варна, а през юли - на 6-то място. На вота през ноември трябваше да се яви под номер 9, само че напусна партията.

По време и на двете предизборни акции правеше усещане, че претендентите не организират персонални акции. В същото време водачът на " ИТН " Слави Трифонов не един път е заявал, че партията е основана за да се наложат концепциите от референдума, измежду които въвеждане на напълно мажоритарен избор за парламентарни избори.

След вота напролет инспекция на " Дневник " сподели, че гласоподавателите на ", като по този метод листите за депутати на партията на Слави Трифонов останаха по този начин, както бяха избрани от партийното управление., макар че част кандидат-депутатите към този момент бяха по-разпознаваеми след появяването им в 45-тото Народно заседание. Галина Иванчева съумява да влезе в Народното събрание откакто лидерът на варненската листа Филип Станев избира да влезе от 25-ти МИР София, а поставеният на второ място Ивайло Христов - от Добрич.

Пред " Дневник " Иванчева удостовери, че тя е създател на обявата и обоснова решението си да разкрие тази информация в този момент с думите: " Компромис може да се направи за да се резервира лоялността към партията и гласуваното авансово доверие в името на общото богатство, на едни национални ползи и хрумвания, над които сме работили и в които сме вярвали, че ще се осъществят, само че имайки опцията да бъда и в самия парламент и да видя и схвана какво и по какъв начин се случва и не се случва, видях, разбрах и осъзнах, че този Компромис не заслужава тази цена и този толеранс, не оправдава нито персонално моето авансово харизано доверие, нито това на цялостен един народ. " Тя не пожела да разкрие имената на индивида, от който е получавала указания поради юридически последствия, само че съобщи, че " всяко едно решение и всеки един документ, който се подписва от всеки редови член във всяка една партия идва постоянно от управлението ".

Потърсени за коментар от пресцентъра на " ИТН " обявиха, че няма да разясняват изявления във " Facebook ". В същото време водачът на партията употребява точно обществената мрежа, с цел да популяризира политическите си послания.

Цялата обява вижте тук:

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР