Ръководството на Християндемократическия съюз на германския канцлер Ангела Меркел ще

...
Ръководството на Християндемократическия съюз на германския канцлер Ангела Меркел ще
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Германия подава оставка?

Ръководството на Християндемократическия съюз на немския канцлер Ангела Меркел ще продължи договарянията със своя съдружен сътрудник Християнсоциалния съюз по въпроса за миграцията. Това заяви тази нощ говорителка на партията. Разговорите ще са на фона на висяща оставка на вътрешния министър и съдружник на Меркел - Хорст Зеехофер, оповестява Българска национална телевизия.

Преговорите сред ръководещите съдружници в Германия би трябвало да стартират в 8:30 ч. локално време. Основният въпрос е този за миграцията.

Залогът е оставката на вътрешния министър Хорст Зеехофер, който е предложил да подаде оставка като министър и като ръководител на своя Християнсоциален съюз, в случай че канцлерът не направи отстъпки.

Все отново той е подготвен да остане в политиката, в случай че се реализира компромис в разногласието за миграционната политика.

Зеехофер ще взе участие в днешните договаряния с партията на Ангела Меркел.

Ангела Меркел, канцер на Германия: Обсъдих въпроса за съдействие с Хорст Зеехофер и това, че канцлер и вътрешен министър би трябвало да са в позиция да приказват един с различен. Ситуацията в Германия във връзка със сигурността не е лесна.
Председателят на парламентарната група на Християнсоциалния съюз съобщи тази нощ, че не може да одобри предлагането на водача на партията Хорст Зеехофер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР