Ръководството на ДПС заедно с парламентарната група се събира днес,

...
Ръководството на ДПС заедно с парламентарната група се събира днес,
Коментари Харесай

ДПС: Никакви компромиси с Конституцията!

Ръководството на Движение за права и свободи дружно с парламентарната група се събира през днешния ден, с цел да показа формалната си позиция по плана на ГЕРБ за нова Конституция, както и оценката си за политическата рецесия в страната.

Заседанието стартира в 13.00 часа и ще одобри декларация на партията.

По информация на Епицентър. бг Движение за права и свободи няма да даде поддръжката си за конституционните планове на ръководещите.

Очаква се партията на Доган да даде и мощно сериозна оценка за ръководството на ГЕРБ и положението на страната, за демократичните ѝ устои и равнището на парламентаризма у нас.

Елитът на партията ще организира сериозен спор за развиването на процесите в страната, ще разиска разнообразни разновидности за възможното излизане от рецесията.

Очаква се ръководителят на партията Мустафа Карадайъ да излезе с просторен отчет, както и с съответни предложение за позициите, които Движението ще застъпи в тези сериозни за страната моменти.

Ден, откакто ГЕРБ оповестиха желанието си за основаване на нова конституционна норма, от Движение за права и свободи дадоха знак какво ще е отношението им към тази самодейност на ръководещите - разпространиха тирада на Доган – от декември 2019 година, която на 100% може да бъде отнесена към днешната обстановка.

В нея почетният ръководител на Движение за права и свободи дава унищожителна оценка на десетгодишното ръководство на страната под управлението на ГЕРБ: „ нито пазарна стопанска система, нито свободна конкуренция, нито сериозен държавен ангажимент в стопанската система, страната, че се е отдръпнала от стопанския живот на страната, само че продължава да се вживява в ретроградната си роля на главен шеф и санкциониращ фактор на бизнеса”.
И още от рецензиите на Доган: „ Изправени сме пред сериозен недостиг на новаторски хрумвания, тъй като стремежът към властта и властовата система на обществото се трансформира в самоцел за елита със силата на опиат”.

В речта си Доган предизвести, че " разтворената ножица сред небогати и богати, както и накърненото възприятие за правдивост от разпределението на ресурса ще скапват публичния контракт сред политиците и обществото, и това ще трансформира Улицата в главен състезател на политическата сцена ", което виждаме, че към този момент е реалност.
В това общество, обзето от отмалялост и незаинтересованост, потънало в демотивация, с власт, в която " липсват всевъзможни новаторски хрумвания и визия " Доган показва изхода – „ промяна на политическия модел ".

Големият въпрос е, проучва Доган, ще се стигне ли до „ резултата на пеперудата”, който Доган уточни: " при избрани условия едно непринудено микроколебание на въздуха може да породи стихия в другия завършек на света "?

В този социално-политически подтекст по всичко наподобява, че рестартът на демократичния модел, комбиниран с моралния императив, е нежният, само че неминуем излаз от тази обстановка. Кога и по какъв начин ще се получи това, зависи от зрелостта на политическия хайлайф и на гражданското общество, изяснява почетният ръководител на Движение за права и свободи.

Доган би подкрепил коренна смяна на системата, само че единствено в случай че носи тотална смяна на публичните връзки, когато те формулират нови национални цели и цели.

Такива сега ръководещите не оферират.

В плана на ГЕРБ за нова Конституция няма нищо от това, което Доган схваща като рестарт или коренна смяна на системата.

Няма нови национални цели и цели,

няма моралният императив,

няма новаторски хрумвания,

няма визия.

И най-важното – този план още един път акцентира, че " демокрацията ни не е излязла от подозрението за своята легитимност”.

За Доган рестартът би имал смисъл, единствено в случай че носи смяна в публичните връзки.

Когато става дума за основополагащи правила на демокрацията, каквато е Конституцията, за отговорност пред бъдещите генерации, Движение за права и свободи няма да си разреши никакъв компромис, на никаква цена, обявиха пред Епицентър.бг високопоставени фактори от Движението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР