Ръководството на Ботев (Пловдив) призова Българския футболен съюз (БФС) да

...
Ръководството на Ботев (Пловдив) призова Българския футболен съюз (БФС) да
Коментари Харесай

Ръководството на Ботев призова БФС да отмени наказанието от мач без публика

 Efbet2023 Horizontal
Ръководството на Ботев (Пловдив) прикани Българския футболен съюз (БФС) да анулира наказването на " канарчетата " от мач без аудитория, наложено поради хвърления предмет по треньора на ЦСКА-София Нестор ел Маестро по време на дуела сред двата отбора от 10-ия кръг в efbet Лига, игран предишния петък. Както е известно, през вчерашния ден Дисциплинарната комисия към футболната ни централа санкции Ботев със 17 300 лв. и един мач при закрити врата поради провинението. Това значи, че Ботев (Пловдив) ще би трябвало да играе пред празни трибуни в " Битката за Тракия " в събота. 

От клуба декларират, че одобряват финансовата глоба, въпреки и да я смятат за пресилена, само че упорстват да има почитатели по трибуните за идната среща с Берое. Според пловдивчани не е редно хиляди почитатели да бъдат наказвани поради действието на един. 

" Инцидентът с треньора на гостуващия тим на срещата сред Ботев и ЦСКА-София би трябвало да бъде адресиран към съответен човек, само че не и към цялата аудитория. Не сме съгласни с това хилядите последователи на клуба да страдат поради индивидуален прочувствен изблик на дадена персона. Разбира се, управлението на ПФК Ботев (Пловдив), застава изрично против сходни прояви, които не кореспондират със спортсменството и европейското държание на нашите последователи, потвърдили го неведнъж от откриването на актуализирания стадион " Христо Ботев " до през днешния ден ", се споделя в позицията.

От Ботев прибавят, че публиката демонстрира " извънредно културно и съответно държание " в досегашните семейства и показват като доказателство това, че служителите на реда не стоят пред трибуните, защото не се постанова. В умозаключение на позицията, от управлението на " канарчетата " декларират следното. 

" Вярваме, че ще измененията наложеното наказване по този начин, че хилядите пловдивчани, подкрепящи цивилизовано Ботев, да не се усещат отговорни за нещо, което не са направили. В умозаключение бихме желали да призовем виновните за развиването на футбола в България длъжностни лица да преразгледат взетото решение, като разрешат на последователите на Ботев и Берое да се насладят на следващия епизод от " Битката за Тракия "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР