Ръководството на американската социална мрежа Twitter уволни повече от 90

...
Ръководството на американската социална мрежа Twitter уволни повече от 90
Коментари Харесай

Twitter уволни над 90 процента от служителите в Индия

Ръководството на американската обществена мрежа Twitter уволни повече от 90 % от чиновниците си в Индия, оставяйки единствено 12 от 200 души , настояват източници на Bloomberg.

Повече от 70 % от съкратените чиновници са разработчици и софтуерни инженери. Уволнени са и чиновници, чиито отговорности са свързани с маркетинг, корпоративни връзки и съдействие с държавните органи на страната.

С придобиването на Twitter от американския милиардер Илон Мъск на 27 октомври и поемането на поста основен изпълнителен шеф, компанията разгласи солидни съкращения на разноските и въвеждането на нови платени функционалности. По-конкретно, по света броят на чиновниците на Twitter е понижен с към половината, или с 3700 души. Освен това съветът на шефовете беше краткотрайно разхлабен.

В същото време Индия се счита за основен пазар за растежа на световните интернет компании, само че през последните години те са изправени пред засилено държавно контролиране на обществените мрежи от управляващите, показва Bloomberg. В същото време Twitter е основен спорен конгрес за локални политици, които постоянно обменят обвинявания в разпространяване на дезинформация. Остава неразбираемо по какъв начин Twitter ще модерира наличие в страна, която приказва повече от 100 езика след всеобщи съкращения в Индия , написа организацията.

Броят на потребителите на Twitter набъбна доста по света след известието за придобиването на обществената мрежа от Илон Мъск, което самият милиардер разгласи на 7 ноември. В същото време, съгласно изследване на Bot Sentinel, от този миг броят на потребителите, в противен случай, е намалял с съвсем един милион.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР