Ръководство Въздушно движение - държавното предприятие, което често попада в

...
Ръководство Въздушно движение - държавното предприятие, което често попада в
Коментари Харесай

250 000 лв. обезщетение при пенсиониране получават в РВД

Ръководство " Въздушно придвижване " - държавното дружество, което постоянно попада в публичното внимание с високите си заплати и подслонените скъпи партийни фрагменти, още веднъж излиза на дневен ред. " 250 000 лева обезщетение при пенсиониране в държавна компания. Толкова получава приблизително всеки пенсионирал се от оперативния личен състав на държавното дружество " Ръководство въздушно придвижване ". Това заяви депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев. Той е получил информацията от министъра на превоза в отговор на парламентарен въпрос, който е сложил дружно с Димитър Найденов.

Не би трябвало ли да има таван за компенсациите при пенсиониране в държавни компании и институции, пита депутатът и дава обещание сътрудника му Найденов да приготви законодателна смяна в този смисъл.

Таван на компенсациите има за държавните чиновници и за хората на трудов контракт - за първите е 10 заплати, за вторите - 6. РВД обаче има различен правилник по силата на групов трудов контракт. Този правилник е в действие от 1996 година, излиза наяве от отговора на министър Николай Събев. Според него, при пенсиониране чиновниците на РВД получават обезщетение, равно на броя отработени години в сдружение, умножен по последното брутно месечно заплащане. През 2006 година сдружението въпреки всичко е въвело таван, само че от отговора на министъра не излиза наяве какъв е той. Пише единствено, че се употребява коефициент сред самостоятелната заплата и " базова единица, призната за предприятиет ".

Министърът припомня на депутатите, че РВД не употребява бюджетни средства, а се финансира напълно от приходите от такси за предоставено аеронавигационно обслужване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР